A nap témája: Tízből csak négy fideszes szavazó van teljesen megelégedve a kormány teljesítményével

A fideszes szavazók többsége sem maradéktalanul elégedett azzal, ahogy a kormány kezeli a koronavírus miatti veszélyhelyzetet – derül ki az IDEA Intézet hétfőn publikált, április 20-26. között készült felméréséből.

Az adatok szerint a kormánypártok támogatói közül egy 1-5-ig terjedő skálán

8 százalék a legrosszabb minősítést adta.

Ugyancsak 8 százalék kettesre, 17 százalék közepesre, 24 százalék jóra, 41 százalék pedig kiválóra értékelte a kormány munkáját arra a kérdésre felelve, hogy összességében hogyan kezeli az Orbán-kormány a koronavírus-járványt. Csupán 2 százalék volt bizonytalan.

A teljes népesség körében már 32 százalékot tesz ki azoknak az aránya, akik teljesen elégedetlenek. „Kettes” osztályzatot 23 százalék adna, 17 százalék közepesen értékeli a kormányt, 11 százalék elégedett, 13 százalék pedig mindent a legnagyobb rendben lát. Mindössze 4 százalék nem tudott válaszolni.

A munkavállalók megvédése terén sem teljesített jól az Orbán-kormány, az összes megkérdezett 70 százaléka úgy véli, hogy a kormány intézkedései nem védik meg a dolgozó embereket, ebből 50 százalék szerint „egyáltalán nem nyújtanak védelmet” a gazdaságvédelmi intézkedések.

Ezt a kormánypártok hívei már pozitívabban látták, de még közülük is minden harmadik ember jelezte elégedetlenségét.

A nyugdíjasoknak belengetett, tévesen „13. havi nyugdíjként” emlegetett, ám csupán évente egy hétnek megfelelő kiegészítés sem váltott ki egyetértést: míg az összes megkérdezett 21 százaléka egyáltalán nem adna plusz pénzt a vírus miatt, 61 százalék már idén folyósítaná, nem csak jövőre.

Így ezzel a formával –azaz, hogy csak jövőre kezdődik a pénzosztás- mindössze 11 százalék ért egyet.

Érdekesség, de pont a fideszes szavazók azok, akik a legjobban elítélik a nyugdíjasoknak ajánlott segítséget: míg az ellenzéki válaszadók 21 százaléka utasítja el a kedvezményt, addig a fideszeseknél 23 százalék.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Az emberek elkezdték felhalmozni az élelmiszert, lejárhat az árstop

A múlt hétvégén nemcsak a szokásos nagybevásárlást végezték el az emberek, hanem az árstopos termékekből is többet vásároltak, elkezdtek felhalmozni, mivel senki sem tudja, hogy a jövő héttől megszűnik-e az árstop, amelynek hatására hatalmasat drágulnának ezek a termékek – írja a Portfolio.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Indul a szúnyoggyérítés

Április 25-én kezdődik a központi szúnyoggyérítés, amelyet idén is a katasztrófavédelem koordinál. A szakemberek április végén a Tisza-tónál és Szolnoknál biológiai módszerrel lépnek fel a vérszívók ellen.

Tovább olvasom »

A nap témája: A héten napsütés és záporok is lehetnek

Változékony lesz az időjárás április utolsó hetében: napsütésre, de záporokra, zivatarokra is készülni kell. Hajnali fagyok már nem várhatók, helyenként 20 Celsius-fok körüli csúcsértékek is lehetnek – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Tovább olvasom »