Közfelháborodás után visszavonták a koronavírus-tanácsadásra kiírt 5 milliárdos tendert

Mégsem volt jó ötlet a koronavírus-járvány kellős közepén 5 milliárdos tanácsadói közbeszerzést kiírni a vírus okozta károk mérséklésére. Vélhetően a Fidesz think-tankjei is felháborodást mérhettek a közvéleményben, ugyanis visszavonták az erre vonatkozó tendert – vette észre a HVG az uniós közbeszerzési értesítőben még múlt csütörtökön megjelent hirdetményt.

Mint arról május elején mi is beszámoltunk, nyolc cég, köztük például az Orbán Viktor lányának bizalmasai által vezetett Magyar Turisztikai Ügynökség, illetve a Magyar Divat & Design Ügynökség úgy döntött, szétosztogatnak 5 milliárd forintot olyanok között, akik „a koronavírus okozta károk mérséklésére, az ágazat rövid időn belüli talpra állítására és turizmusfejlesztési feladatok ellátására” tanácsokat adnának nekik.

A hirdetményben most kerek perec ez szerepel:

Ajánlatkérő visszavonja a közbeszerzési eljárást.

Hogy a hátraarc végleges-e, azt nem tudni.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Az emberek elkezdték felhalmozni az élelmiszert, lejárhat az árstop

A múlt hétvégén nemcsak a szokásos nagybevásárlást végezték el az emberek, hanem az árstopos termékekből is többet vásároltak, elkezdtek felhalmozni, mivel senki sem tudja, hogy a jövő héttől megszűnik-e az árstop, amelynek hatására hatalmasat drágulnának ezek a termékek – írja a Portfolio.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Indul a szúnyoggyérítés

Április 25-én kezdődik a központi szúnyoggyérítés, amelyet idén is a katasztrófavédelem koordinál. A szakemberek április végén a Tisza-tónál és Szolnoknál biológiai módszerrel lépnek fel a vérszívók ellen.

Tovább olvasom »

A nap témája: A héten napsütés és záporok is lehetnek

Változékony lesz az időjárás április utolsó hetében: napsütésre, de záporokra, zivatarokra is készülni kell. Hajnali fagyok már nem várhatók, helyenként 20 Celsius-fok körüli csúcsértékek is lehetnek – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Tovább olvasom »