A nap témája: Több ezer lakást árvereztek el tavaly a végrehajtók

Összesen 7459 ingatlant bocsátottak árverésre tavaly április 30. és november 15. között a kilakoltatási moratórium kezdetéig, ezek közül 3318 volt lakóingatlan – értesült az rtl.hu. A Magyar Bírósági Végrehajtói Kartól (MBVK) származó adatok szerint a kényszerértékesítések közül 4037 eljárás zárult érvényes vételárajánlattal, azaz ennyi esetben lehetett sikeres az árverés.

Az MBVK árverési felületén például jelenleg nagyjából 2200 ingatlanra lehet licitálni, ebből pedig több mint 1800 számít lakóingatlannak, lakóépületnek vagy öröklakásnak. A legmagasabb vételárajánlatok összeértéke majdnem elérte a 32 milliárd forintot, azaz átlagosan csaknem 8 millió forintért értékesíthették az ingatlanokat.

Az árverési moratórium 2022 júniusi feloldása után például 5 hónap alatt értékesítettek 64 milliárd forint értékű ingatlant, akkor összesen csaknem 6400 esetben ékezett érvényes vételárajánlat.

A nemteljesítő hitelek esetében általában több év telik el, mire kényszerértékesítenek egy ingatlant, ráadásul a bankok többnyire magát a tartozást adják el, nem pedig az épületet, telket.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább olvasom »