A nap témája: Több ezren tüntettek a pedagógusokért szombaton

A Parlament előtt tüntetett a tanárok helyzetének javításáért szombaton délután a Ne dolgozz ingyen, az aHang, a Magyar Szakszervezeti Szövetség, a VDSZ Szakszervezet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a Tanítanék mozgalom. A demonstrációnak a „A sztrájk alapjog! – nagy kockásinges találkozó” címet adták.

A versenyképes bérezés mellett az oktatás versenyképessége is a tüntetés egyik fő témája volt, hatékony, modern, gyermekközpontú magyar oktatást követeltek.

Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) képviselője elmondta, a 2014-es első tiltakozások óta érdemi változás a mai napig nem történt. Szerinte sztrájk kezdete óta csak az ígéretek száma nőtt, és ha a kormány annyi energiát fektetett volna ezeknek a megvalósításába, mint amennyit az elégedetlenség kifejezésének megakadályozásába, eljönne a Kánaán.

Nagy Ervin színművész arról beszélt, hogy ő csak a tévében tanár, de azt tudja, hogy a tanárok a magyar értelmiség utolsó védőbástyája, és nem szabad hagyni hogy elvesszenek.

Schermann Fruzsina, az Adom diákmozgalom vezetője azt mondta, hogy sok diákot látott már elballagni, de még több tanárt elhagyni a pályát. Szerinte a kormány nem hallja meg a szavukat. 

NoÁrnak a legutóbbi klipjét játszották le, majd a szervezők egy perces néma csenddel emlékeztek meg az ukrajnai háború áldozatairól.

Végül ismét Nagy Erzsébet tért vissza, hogy felszólítsa a tanárokat, folytassák hétfőn munkahelyeiken a tiltakozást.

(Fotó: PDSZ közvetítés/Facebook)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

75 éve született Kishonti Ildikó (született: Schnur Ildikó) magyar színésznő.

Tovább »

Az emberek elkezdték felhalmozni az élelmiszert, lejárhat az árstop

A múlt hétvégén nemcsak a szokásos nagybevásárlást végezték el az emberek, hanem az árstopos termékekből is többet vásároltak, elkezdtek felhalmozni, mivel senki sem tudja, hogy a jövő héttől megszűnik-e az árstop, amelynek hatására hatalmasat drágulnának ezek a termékek – írja a Portfolio.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Indul a szúnyoggyérítés

Április 25-én kezdődik a központi szúnyoggyérítés, amelyet idén is a katasztrófavédelem koordinál. A szakemberek április végén a Tisza-tónál és Szolnoknál biológiai módszerrel lépnek fel a vérszívók ellen.

Tovább olvasom »

A nap témája: A héten napsütés és záporok is lehetnek

Változékony lesz az időjárás április utolsó hetében: napsütésre, de záporokra, zivatarokra is készülni kell. Hajnali fagyok már nem várhatók, helyenként 20 Celsius-fok körüli csúcsértékek is lehetnek – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Tovább olvasom »