A nap témája: Több ezren tüntettek a pedagógusokért szombaton

A Parlament előtt tüntetett a tanárok helyzetének javításáért szombaton délután a Ne dolgozz ingyen, az aHang, a Magyar Szakszervezeti Szövetség, a VDSZ Szakszervezet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a Tanítanék mozgalom. A demonstrációnak a „A sztrájk alapjog! – nagy kockásinges találkozó” címet adták.

A versenyképes bérezés mellett az oktatás versenyképessége is a tüntetés egyik fő témája volt, hatékony, modern, gyermekközpontú magyar oktatást követeltek.

Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) képviselője elmondta, a 2014-es első tiltakozások óta érdemi változás a mai napig nem történt. Szerinte sztrájk kezdete óta csak az ígéretek száma nőtt, és ha a kormány annyi energiát fektetett volna ezeknek a megvalósításába, mint amennyit az elégedetlenség kifejezésének megakadályozásába, eljönne a Kánaán.

Nagy Ervin színművész arról beszélt, hogy ő csak a tévében tanár, de azt tudja, hogy a tanárok a magyar értelmiség utolsó védőbástyája, és nem szabad hagyni hogy elvesszenek.

Schermann Fruzsina, az Adom diákmozgalom vezetője azt mondta, hogy sok diákot látott már elballagni, de még több tanárt elhagyni a pályát. Szerinte a kormány nem hallja meg a szavukat. 

NoÁrnak a legutóbbi klipjét játszották le, majd a szervezők egy perces néma csenddel emlékeztek meg az ukrajnai háború áldozatairól.

Végül ismét Nagy Erzsébet tért vissza, hogy felszólítsa a tanárokat, folytassák hétfőn munkahelyeiken a tiltakozást.

(Fotó: PDSZ közvetítés/Facebook)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

70 éve született Hűvösvölgyi Ildikó, Kossuth-díjas magyar színművésznő. Férje Kisfaludy András Balázs Béla-díjasrendező.

Tovább »

Makó lett a legsportosabb település a Kihívás Napján

Hatalmas sikerrel zajlott az 2023-as Kihívás Napja: idén összesen 276 munkahelyi csapat, 166 tanintézmény, 63 település, 83 közösség, 1008 budapesti rendőr, 607 fő 3-1-2 meridián-tornázó több mint 50 millió percet mozgott a Kihívás Napja eseményhez kapcsolódóan – adták hírül a szervezők.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink