Egységben Magyarországért: Orbán továbbra is Putyint védi

,,A lengyel államfő szerint nemcsak Lengyelországnak, hanem egész Európának függetlenednie kell Putyintól. Tiszta és egyenes mondatokat hallhattunk a lengyel miniszterelnöktől, aki egyértelműen különbséget tud tenni agresszor és leigázott között. Ma ott tartunk, hogy a lengyel államfő jobban érti és tiszteli 56-os hőseinket, mint a magyar miniszterelnök” – írja közleményében az Egységben Magyarországért.

Felidézték: ,,Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök pénteken gazdasági intézkedéscsomagot jelentett be. A Putyin-ellenes pajzsnak elnevezett csomag célja az infláció csökkentése, a munkahelyek védelme és a lengyel cégek támogatása. A lengyel államfő szerint a gáz árát akkor lehet csökkenteni, ha nemcsak Lengyelország, hanem egész Európa függetlenedik Putyintól, amihez viszont mindnyájunk ellenállóképességére szükség van Putyin zsarolásával szemben„.

,,Nem csoda, hogy már a lengyel vezetés is árulónak tartja Orbán Viktort, hiszen a magyar kormány részéről egyetlen szót sem hallhattunk arról, hogy miként kívánja csökkenteni Magyarország kiszolgáltatottságát az orosz energiahordozókkal szemben. Sőt, a Paks2 projekttől sem akarnak elállni. Orbán Viktor továbbra is védi Putyint és nemzeti szuverenitásnál fontosabbnak tekinti az orosz diktátor érdekeit”

– hangsúlyozta az ellenzéki szövetség.

Mint írják, ,,Orbán Viktor március 15-én kijelentette, hogy egyenlő távolságot akar tartani szövetségeseink és Putyin között. Az Egységben Magyarországért szövetség határozottan kijelenti, hogy Magyarország nem akar egyenlő távolságban lenni az EU-tól és Putyintól. Nekünk a NATO a szövetségesünk és az EU az otthonunk. Mi a nyugat részei vagyunk, és azok is fogunk maradni.”

Kiemelték:

,,Orbán Viktor összekeveri a magyar népet saját szellemi elődjeivel: Kun Bélával, Rákosi Mátyással és Kádár Jánossal. Orbán Viktortól és kormányától arról egyetlen mondat sem hangzott el, hogy miként akarja kezelni a 12 év elhibázott gazdaságpolitikájából és a háborúból fakadó gazdasági, megélhetési válságot.”

,,Az Egységben Magyarországért szövetség arra készül, hogy az április 3-i kormányváltást követően azonnal meg tudja tenni a gazdasági válságból való kilábaláshoz szükséges lépéseket. Nem leszünk orosz gyarmat!” – zárják a közleményt.

(Fotó: MTI)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

43 éve hunyt el Pilinszky János a huszadik század egyik legjelentősebb magyar költője, Baumgarten-díjas, József Attila-díjas és Kossuth-díjas.

Tovább »

A nap idézete

58 éve hunyt el Tamási Áron,  Kossuth-díjas magyar író. Leggyakrabban az ún. népi írók közé sorolják.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább olvasom »