Egységben Magyarországért: Orbán továbbra is Putyint védi

,,A lengyel államfő szerint nemcsak Lengyelországnak, hanem egész Európának függetlenednie kell Putyintól. Tiszta és egyenes mondatokat hallhattunk a lengyel miniszterelnöktől, aki egyértelműen különbséget tud tenni agresszor és leigázott között. Ma ott tartunk, hogy a lengyel államfő jobban érti és tiszteli 56-os hőseinket, mint a magyar miniszterelnök” – írja közleményében az Egységben Magyarországért.

Felidézték: ,,Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök pénteken gazdasági intézkedéscsomagot jelentett be. A Putyin-ellenes pajzsnak elnevezett csomag célja az infláció csökkentése, a munkahelyek védelme és a lengyel cégek támogatása. A lengyel államfő szerint a gáz árát akkor lehet csökkenteni, ha nemcsak Lengyelország, hanem egész Európa függetlenedik Putyintól, amihez viszont mindnyájunk ellenállóképességére szükség van Putyin zsarolásával szemben“.

,,Nem csoda, hogy már a lengyel vezetés is árulónak tartja Orbán Viktort, hiszen a magyar kormány részéről egyetlen szót sem hallhattunk arról, hogy miként kívánja csökkenteni Magyarország kiszolgáltatottságát az orosz energiahordozókkal szemben. Sőt, a Paks2 projekttől sem akarnak elállni. Orbán Viktor továbbra is védi Putyint és nemzeti szuverenitásnál fontosabbnak tekinti az orosz diktátor érdekeit”

– hangsúlyozta az ellenzéki szövetség.

Mint írják, ,,Orbán Viktor március 15-én kijelentette, hogy egyenlő távolságot akar tartani szövetségeseink és Putyin között. Az Egységben Magyarországért szövetség határozottan kijelenti, hogy Magyarország nem akar egyenlő távolságban lenni az EU-tól és Putyintól. Nekünk a NATO a szövetségesünk és az EU az otthonunk. Mi a nyugat részei vagyunk, és azok is fogunk maradni.”

Kiemelték:

,,Orbán Viktor összekeveri a magyar népet saját szellemi elődjeivel: Kun Bélával, Rákosi Mátyással és Kádár Jánossal. Orbán Viktortól és kormányától arról egyetlen mondat sem hangzott el, hogy miként akarja kezelni a 12 év elhibázott gazdaságpolitikájából és a háborúból fakadó gazdasági, megélhetési válságot.”

,,Az Egységben Magyarországért szövetség arra készül, hogy az április 3-i kormányváltást követően azonnal meg tudja tenni a gazdasági válságból való kilábaláshoz szükséges lépéseket. Nem leszünk orosz gyarmat!” – zárják a közleményt.

(Fotó: MTI)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

7 éve hunyt el Juhász Ferenc, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth-díjas és József Attila-díjas magyar költő, szerkesztő, a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja.

Tovább »

A Pápay diákjai kapták a sütivásár megmaradt finomságait

Az adventi gyertyagyújtáson jótékonysági sütivásárt tartott az Angyalsóhaj Alapítvány. A vasárnapi akcióra összegyűlt süteményekből megmaradt, becsomagolt finomságokat a Pápay Endre Általános Iskola és Szakiskola diákjai kapták meg – adta hírül a polgármester férjéhez köthető szervezet.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Egy éves a tram-train, mondjuk ma éppen nem tudott elindulni

A tram-train 2021. november 29-én kezdte meg utasforgalmi próbaüzemét Hódmezővásárhely és Szeged között – emlékeztetett mai közleményében a MÁV. A születésnapot úgy ünnepelte meg a szerelvény, hogy reggel több járat sem tudott elindulni.A tram-train 2021. november 29-én kezdte meg utasforgalmi próbaüzemét Hódmezővásárhely és Szeged között – emlékeztetett mai közleményében a MÁV. A születésnapot úgy ünnepelte meg a szerelvény, hogy reggel több járat sem tudott elindulni.

Tovább olvasom »