A nap témája: Túl sok autónak maradt el a vizsgája, határidőre behozhatatlan az engedélyeztetés

A koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzeti intézkedések egyik jelentős, és mára komoly problémákat okozó eleme volt, hogy sem az okiratok, sem az autók műszaki engedélyei nem jártak le, pontosabban azok a lejárati idő után is érvényesek maradtak.

Noha a járványhelyzet csak időszakosan indokolta volna az ügyintézések szüneteltetését, az intézkedés lényegében két éve érvényben van, és csupán most, 2022. június 30-án szűnik meg.

Ugyanakkor az elmúlt két évben olyan sok autós spórolta meg a műszaki vizsga több tízezeres költségét, hogy az engedélyeket már lehetetlen június végéig pótolni.

Az InfoRádiónak Sipka Gábor, a Magyar Autóklub főtitkárhelyettese azt mondta, kevesebb mint egy hónap alatt majdnem egymillió autót kell levizsgáztatni.

Hosszabbított nyitvatartással, extra műszakkal készülünk. Mi negyvennégy vizsgaponton vizsgáztatunk országszerte, elég nagy leterheltséget jelent a kollégáknak, de mindent megteszünk természetesen, hogy ki tudjuk szolgálni az ügyfeleket, más kérdés, hogy kilencszáz-valahányezer a lejárt műszaki vizsgával futó autók száma, ezt egyszerre kezelni nagyon nehéz lesz” – mondta Sipka Gábor.

A vizsga sok autó esetében nem lesz sem olcsó, sem rövid, mert a koronavírus járvány alatt számos tulajdonos elhanyagolta a kocsiját

– tette hozzá.

Sipka Gábor a lehetetlennel határos feladatnak tartja, hogy 1400 állomáson kevesebb mint egy hónap alatt majdnem egymillió autót levizsgáztassanak, ezért szerinte könnyen lehet, hogy júliusban a megfelelő papírok hiányában sokan nem használhatják majd a járművüket – vagy ha megteszik, akkor súlyos bírságot kockáztatnak.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

13 milliós Audi Nagylakon

Egy, az osztrák hatóságok által körözött luxusautót foglaltak le a Nagylak Közúti Határátkelőhelyen a magyar rendőrök.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink