45%-os volt a halálozási arány a makói-vásárhelyi kórház aneszteziológiai és intenzív osztályán

A Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó intézmény belgyógyászatán 105%-os volt az ágykihasználtság. Az aneszteziológiai és intenzív osztályon 45%-os volt a halálozási arány 2021-ben – derül ki a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő Kórházi Ágyszám és Betegforgalmi Kimutatásából.

Az adatokból kiolvashatjuk, hogy 90%-al működött az aneszteziológiai és intenzív osztály, itt az ápolt betegek közel 45%-a elhunyt és átlagosan 8 napot töltöttek bent. Itt a 467 beteg közül 214-en hunytak el.

A szülészet-nőgyógyászat ágykihasználtsága 90%-os volt. Mint az ismert, Makón nem lehet szülni, a covidra hivatkozva Hódmezővásárhelyre irányítják a kismamákat, vagy a környékről választhatják még Szegedet.

51%-os kihasználtsággal üzemelt a sebészet, 58%-al a sürgősségi – itt 1% (25 beteg), illetve 2% (56 beteg) volt a halálozás.

Összesen 591 ágy volt, ebből 75 tartósan szünetelt.

Forrás: Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő Kórházi Ágyszám és Betegforgalmi Kimutatás 2021.
Forrás: Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő Kórházi Ágyszám és Betegforgalmi Kimutatás 2021.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Lángszórós Alakulat: milliók mentek el városi rendezvényekre, de a Makó FC tönkretevői bujkálnak

Eddig úgy gondoltuk, hogy nem feladatunk a politikába beleszólni, de a politika beleszólt a csoport életébe. Sajnos városunk vezetése nem képes felelősséget vállalni, sem önállóan dönteni olyan kérdésekben, melyek meghatározzák a városban élők jövőjét – fogalmaztak oldalukon a makói Lángszórós Alakulat tagjai.

Tovább olvasom »