A nap témája: Újra módosítja a választási törvényt a Fidesz

Kósa Lajos a kormánypárt alelnöke a Madinernek megerősítette, hogy májusig szigorít a kampányok és a választási jelölő szervezetek finanszírozását szabályozó törvényeken a Fidesz. Az erről szóló javaslaton, illetve a részleteken már dolgoznak a frakcióban.

A módosítás alapján, ha bármilyen egyesület, párt, vagy egyéb szervezet hivatalosan szeretne jelölő szervezetté válni, akkor csak magyar természetes személyektől fogadhat el anyagi vagy egyéb támogatást.

Pártokat ma is csak magyar természetes személyek támogathatnak, esetükben ez a korlátozás több évtizede fennáll, s amíg zömében pártok voltak az úgynevezett jelölőszervezetek, nem is volt különösebb probléma. A „baloldal” nem pártként bejegyzett, ám politikai pozíciókra pályázó jelölteket támogató szervezeteken keresztül jelentős külföldi támogatást fogadott be a kampányokba

– tette hozzá Kósa Lajos.

A választási törvény változtatásának háttere, hogy egy titkosszolgálati jelentés szerint állítólag 4 milliárd forint támogatást kapott külföldről a tavalyi választások előtt a Mindenki Magyarországa Mozgalom, illetve egy kormánykritikus portál kiadója. Jelenleg az Állami Számvevőszék vizsgálódik, de bizonyítékokkal nem álltak elő, csak gyanúsítgatással.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább olvasom »