A nap témája: Valójában a lakosság 85%-át érinteni fogja a rezsiemelés

A lakosság mindössze 15 százaléka mondta azt, hogy őt nem érinti a rezsicsökkentés korlátozása abban a felmérésben, amelyet a Pulzus Kutató készített a Napi.hu számára. Ez nagy ellentmondásban áll a kormánynak azzal a kijelentésével, miszerint a lakosság 75 százaléka az átlag alatt fogyaszt áramot és gázt.

A kutatás szerint a legtöbben a villannyal próbálnak meg takarékoskodni, a megkérdezettek harmada azonban azt mondta, hogy már most is csak a szükséges minimumot használja.

Az életkor alapján a 60 év felettiek a leginkább érintettek, náluk kilenc százalék volt azok aránya, akiket saját bevallásuk szerint nem érint a drágulás, míg a fiatalabbaknál 18-19 százalékos volt ez az arány.

Igazán komoly eltérést ugyanakkor nem mértek sem az iskolai végzettség, sem a települések mérete alapján történt bontásban. Az alapfokú végzettségűeket valamivel nagyobb arányban – 86 százalék – sújtja az intézkedés, a magasabb iskolázottságúaknál kicsit alacsonyabb ez az arány, míg a középfokú végzettségűek azok, akik már nem tudnak jobban spórolni.

A Pulzus Kutató adatai alapján a budapestieknek mindössze a 14 százaléka marad majd ki az emelkedésből, a falvakban szinte azonos arányban, míg a kisebb városokban élők mondták a leginkább azt, hogy nincs már hova takarékoskodniuk.

A felmérés alapján a nők közül kevesebben nyilatkozták azt, hogy nem érinti őket a rezsicsökkentés visszavágása, mint a férfiak közül, és valamivel nagyobb azoknak az aránya a nők körében, akik nem tudnak már spórolni sem a gázzal sem az árammal.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Mínusz 5-10 fok között lesz az éjszakai hőmérséklet a héten

Alapvetően napos, de hideg idő várható a héten, csapadékra nem kell számítani. A legmagasabb nappali hőmérséklet a hét elején 0 Celsius-fok körül alakul, majd a hét közepétől lassan emelkedik a nappali felmelegedés mértéke, vasárnap kora délután már 3, 8 fok lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 10 és mínusz 5 fok között várható egész héten, a fagyzugos helyeken hidegebb is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak az MTI-hez vasárnap eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Tovább olvasom »