Bartók-ügy: a törvényszék bekérte az iratokat a tankerülettől, perbe állították a belügyminisztert is

A Hódmezővásárhelyi Tankerületnek be kell mutatnia azokat az iratokat 15 napon belül, amelyekből megállapítható, hogy a törvényi egyeztetéseket a fenntartói döntés előtt lebonyolította – közölte a bartókos szülőket képviselő Dr. Kotroczó Béla jogász. A Szegedi Törvényszék hivatalból perbe állította a belügyminisztert is.

A jogász tájékoztatása szerint a törvényszék az ügyet köznevelési intézmény átszervezésével kapcsolatos pernek minősítette. Hivatalból perbe állította a Makói Általános Iskolát és a belügyminisztert. Továbbá felhívta a tankerületet, hogy csatolja be azokat az iratokat, amelyekből megállapítható, hogy a törvényi egyeztetéseket a döntés előtt lebonyolította. Kotroczó szerint nem indul rosszul a per, ugyanis a törvényszék által kért iratokat nem tudja bemutatni majd a tankerület.

Mint az ismert, a tanév végén derült ki, hogy a tankerület tervei szerint a bartókosok a következő tanévet már a Makói Általános Iskola Almási épületében kezdhetik. A szülők ezt tehát a tanév végén tudták meg. A döntéssel nem értenek egyet, követelik, hogy a tankerület vonja vissza.

Valójában tényleg csak egy fenntartói döntés született, ami június 30-i keltezésű.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Gázolt a vonat Deszknél

Az Újszeged állomásról 19:07-kor Mezőhegyesre elindult személyvonat (37043) elgázolt egy embert Deszk közelében – adta hírül a Mávinform szombat este.

Tovább »

A nap idézete

46 éve született Nagy Ervin, Jászai Mari-díjas magyar színész, Johnny Depp és Matthew McConaughey magyar hangja.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink