A nap témája: Visszatért a Pilóta keksz, de jócskán megdrágult

Hónapok óta hiány volt a magyarok egyik kedvenc édességéből, a Pilóta kekszből, május közepétől azonban újra lehet kapni a boltokban, a tervek szerint július elejére immár országszerte a legtöbb kiskereskedelmi egységben elérhető lesz a népszerű szendvicskeksz. A receptúra nem, az ára viszont igencsak megváltozott.

A Pénzcentrum gyűjtése szerint a legtöbb helyen 800 forint feletti áron lehet hozzájutni a 180 grammos hengeres kiszereléshez, amelyben 10 darab keksz van. Az Auchanban, Tescóban és a Kifli.hu-n is 849 forintba kerül a Pilóta. Igaz ez egyáltalán nem meglepő, hiszen Magyarországon még mindig 24 százalék az infláció mértéke és az élelmiszerek drágulnak a leginkább. A háztartási keksz például 70 százalékkal kerül többe, mint egy évvel ezelőtt.

A kedvelt keksz tavaly októberben tűnt el a boltokból. A cég akkor azt írta, hogy a készlethiányt a gyártókapacitásaikat érintő nehézségek, illetve az édesipari ágazatot is sújtó alapanyag- és csomagolóanyag-hiány okozták.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Magyar-francia kiállítás nyílik Szegeden

2023. szeptember 23-án 18 órakor egy francia-magyar együttműködés alkalmából Fodor Barbarának, Peták Máriának és Molnár Sándornak nyílik közös kiállítása egy ismert francia alkotóval, Yvan Le Soudier-rel a Tiszatáj Szalonban.

Tovább »

Hiába van folyamatban per, az Oktatási Hivatal megszűntnek nyilvánította a Bartókot, mint székhelyet

Amikor azt hiszed, Bartók-ügyben már mindent láttál, hát nem. Legújabb húzás az Oktatási Hivatal részéről történt: a tankerület bejelentése alapján a nyilvántartásban 2023. szeptember 14. napján megszűntnek nyilvánították a Bartók székhelyintézményt – számolt be róla a bartókos szülők jogi képviselője, Kotroczó Béla.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink