A nap témája: Visszatért a Pilóta keksz, de jócskán megdrágult

Hónapok óta hiány volt a magyarok egyik kedvenc édességéből, a Pilóta kekszből, május közepétől azonban újra lehet kapni a boltokban, a tervek szerint július elejére immár országszerte a legtöbb kiskereskedelmi egységben elérhető lesz a népszerű szendvicskeksz. A receptúra nem, az ára viszont igencsak megváltozott.

A Pénzcentrum gyűjtése szerint a legtöbb helyen 800 forint feletti áron lehet hozzájutni a 180 grammos hengeres kiszereléshez, amelyben 10 darab keksz van. Az Auchanban, Tescóban és a Kifli.hu-n is 849 forintba kerül a Pilóta. Igaz ez egyáltalán nem meglepő, hiszen Magyarországon még mindig 24 százalék az infláció mértéke és az élelmiszerek drágulnak a leginkább. A háztartási keksz például 70 százalékkal kerül többe, mint egy évvel ezelőtt.

A kedvelt keksz tavaly októberben tűnt el a boltokból. A cég akkor azt írta, hogy a készlethiányt a gyártókapacitásaikat érintő nehézségek, illetve az édesipari ágazatot is sújtó alapanyag- és csomagolóanyag-hiány okozták.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább olvasom »