Kiss-Rigó László szentelte újra a maroslelei Dessewffy-keresztet

Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke újraszentelte a Maroslele katolikus temploma előtt álló Dessewffy-keresztet, amit 1912-ben emeltek Dessewffy Sándor egykori csanádi püspök emlékére.

Latorcai Csaba, a KDNP ügyvezető főtitkára az ünnepségen azt mondta, a kereszt Krisztus dicsőséges feltámadásának szimbóluma, amely egyszersmind az égiek felé irányítja tekintetünket. A politikus úgy fogalmazott az MTI szerint, hogy szimbolikus a felújított kereszt újraszentelése, hiszen míg Nyugat-Európában éppen eltávolítják a kereszteket, templomokat becstelenítenek meg, keresztény hitükért embereket hurcolnak meg, addig Magyarországon közösen, összefogással megújítjuk e szent szimbólumokat.

A kezdeményezés célja, a települések közterein, utak mentén álló keresztek megmentése, felújítása, „hogy örökül hagyjuk azokat a következő nemzedéknek”

– fogalmazott Latorcai Csaba, hozzátéve, ez hitvallás is egyben, kiállás meggyőződésünkért. Kitért arra is, az elmúlt másfél évtized során a községben számos beruházás valósult meg, amelyhez hozzájárult a helyi polgárok önkéntes munkája is.

Drimba Tibor polgármester, a KDNP maroslelei szervezetének elnöke arról beszélt, hogy Dessewffy Sándor meghatározó szerepet játszott a település fejlődésében.

(Fotó: Drimba Tibor)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Csanádi Ferenc szemléletváltást hozna Kiszomborra

Összefogás és a szemléletváltás a legfontosabb programom – fogalmazott szombati zárófórumán Csanádi Ferenc. A független polgármesterjelölt szerint Kiszombornak rengeteg lehetősége lenne a fejlődésre, ami nem is elsősorban pénz kérdése, hanem akaraté.

Tovább olvasom »