📺 A nap témája: Vizsgálja a minisztérium, hogyan lehetne barnaszénnel fűteni az iskolákban, óvodákban

Már a nyáron felmerült a kormány részéről az ötlet, hogy az iskolákat a rezsiárak emelkedése miatt alternatív energiával lehetne fűteni. Gulyás Gergely bejelentése óta sem tudni, hogy milyen eredménnyel zárult a vizsgálódás.

Az Mfor-nak a Klebelsberg Központ azt válaszolta, hogy a beérkezett adatok alapján számos intézmény képes lenne az átállásra, de erre most még nincs szükség. Ugyanakkor egy októberi levél alapján úgy tűnik, hogy a Belügyminisztérium továbbra is keresi az alternatívákat. Most arra kíváncsiak,

hol van jelenleg is kiépített, működőképes barnaszén tüzelésére alkalmas fűtési rendszer az iskolákban, óvodákban.

Erre hétfőig várják a választ az intézményektől.

A minisztériumtól azt írták az RTL Híradónak, egyelőre az elvi lehetőségeket mérik fel.

A Pedagógusok Szakszervezete szerint teljes a káosz és betarthatatlan dolgokat vár el a kormány a takarékoskodás miatt. Szerintük inkább a lámpafény mellett tartott focimeccsekről kellene lemondani, mert ezzel többheti rezsipénzt lehetne megspórolni az oktatási intézményeknek.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Változik a forgalmi rend a szegedi klinikáknál

A Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Északi-Klinikaparkjának területén, az épületek körül úttestfelújítás zajlik. A munka zavartalanságának biztosítása érdekében változik a forgalmi rend is – olvasható az egyetem oldalán.

Tovább »

Zárva lesz a városháza

Igazgatási szünet lesz az önkormányzatnál december 22. és január 6. között, addig egyablakos ügyeleti rendszerben lehet ügyet intézni néhány órában.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Döntöttek, 7,5 milliárd eurót zárolnának, 5,8 milliárdot engednének Magyarországnak

Az Európai Bizottság támogatja a koronavírus-járvány utáni gazdasági helyreállítást segítő uniós források lehívását lehetővé tevő magyar terv elfogadását, ami 5,8 milliárd euró (mintegy 2300 milliárd forint) vissza nem térítendő támogatás felhasználását teszi lehetővé Magyarország számára – adta hírül az MTI. Ehhez azonban szigorú kondíciók társulnak.

Tovább olvasom »