A Naturtexnél szerezhettek ismereteket a vállalkozók

A Naturtexnél, Dél-Magyarország egyik legjelentősebb, több éve sikeresen működő vállalkozásánál tartotta meg „Ipar 4.0 szomszédolás” programsorozatának újabb állomását a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi-és Iparkamara. Az eseményen a paplanok és párnák gyártásával, forgalmazásával foglalkozó cégnél folyó munka kulisszái mögé is bepillanthattak a részvevők.

A Naturtex szegedi székhelyén megrendezett workshop célja az volt, hogy a technológiaváltást az eredeti, céges környezetben mutassák be. A házigazda cég nemrégiben lakta be új üzemcsarnokát, a programon a költözéshez kapcsolódó olyan sikeres jógyakorlatokról, tapasztalatokról volt szó, melyek megismerése a technológiaváltáson, és új üzem létrehozásán gondolkodó vállatoknak nyújthatnak segítséget az átállásban.

Az esemény elején a résztvevők végigjárták az egyik üzemcsarnokot, majd Gellért Ákos, a Naturtex Kft. ügyvezetője számolt be arról, milyen kihívásokat tartogatott számunkra a telephely fejlesztés. A cég jelenleg több mint 900 különböző árut gyárt, évi 2,5 millió termékkel jelennek meg a bel- és külpiacokon és 174 munkavállalóval dolgoznak. Az áruk 65%-át multinacionális cégeknek szállítják, így még fontosabb volt számukra, hogy lehetőleg pontos tervekkel, a minimális leállással oldják meg a fejlesztést. A bővülés során több országból szerezték be a legmodernebb kiszolgáló gépsoraikat.

Az üzemlátogatást követően egy kerekasztal beszélgetést rendeztek, melynek egyik résztvevője Gellért Ákos volt, aki ipari alelnökként aktívan veszi ki részét mind a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi-és Iparkamara, mind a Dél-alföldi Ipar 4.0 üzleti közösség munkájából. Mellette dr. Kőkuti Attila, a kamara elnöke, a Tornádó International Kft. ügyvezetője; Nagy Mihály, a Váll-Ker Kft. ügyvezetője és Gábor Zoltán, a Duocor Ipari Bt. ügyvezetője vett részt a beszélgetésben. Ezt követően – a programsorozat korábbi állomásához hasonlóan – közös gondolkodásra és tapasztalatcserére is lehetőség volt.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap témája: Módosították a mérgező gyárakról szóló kormányrendeletet, de nem zárták ki az akkugyárakat

A múlt héten a kormány a háborús veszélyhelyzetre hivatkozva elrendelte, hogy a környezetvédelmi hatóság a jogsértés megszüntetése érdekében határozathozatal helyett környezetvédelmi hatósági szerződést köthet az adott céggel. Azóta pontosították a rendeletet, de az akkumulátorgyárakat továbbra sem zárták ki.

Tovább »

A nap idézete

164 éve született Benedek Elek, magyar újságíró, író, országgyűlési képviselő, „a nagy mesemondó”.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

10 év múlva ki fog tanítani rólam? – kérdezte a makói Kossuth

Az elmúlt napokban a Momentum húsz Csongrád-Csanád megyei településen helyezett el figyelemfelhívó plakátokat köztéri szobrokon és emlékműveken, hogy felhívják a figyelmet az oktatás válságára: pár éven belül könnyen előfordulhat, hogy nem lesz, aki nemzeti nagyjainkat, iróinkat, költőinket, helyi hőseinket bemutassa a jövő generációjának.

Tovább olvasom »