A nap témája: Orbán Viktor a háború emberével barátkozott

Az Egységben Magyarországért közleményt adott ki az orosz-ukrán konfliktus kapcsán csütörtökön, amelyben kifejtik, hogy megdöbbenéssel állnak azelőtt a tény előtt, hogy Putyin hadüzenet nélkül tegnap hajnalban megtámadta Ukrajnát.

„A mai támadással nyilvánvalóvá vált, hogy Putyin soha nem akart békés megoldást, a támadást már régen eltervezte, haditervei régen elkészültek, csapatai csak parancsára vártak. Putyin cselekedetei világosan bizonyítják, hogy sohasem fog elállni attól a tervétől, hogy céljait erőszak alkalmazásával érje el, és visszaállítsa az egykori elnyomó Szovjetunió befolyási övezetét, a rossz emlékű Brezsnyev-doktrínát. Ez a törekvése hazánkra is sötét árnyat vetít”

– fogalmaz a pártszövetség. Az Egységben Magyarországért úgy látja, hogy Magyarországnak nincs mit mérlegelni: „egyértelműen el kell ítélni az orosz agressziót és ki kell állni a megtámadott Ukrajna mellett.

Hozzáteszik, hogy bár mindenki békét akar, de nem szabad engedni az agresszornak.

„Ha eddig nem, akkor most világossá vált az a felelőtlen hazárdjáték, amelyet Orbán, Szijjártó és társaik folytattak azzal, hogy folyamatosan hátráltatták a NATO és az Európai Unió hatékony fellépését Putyinnal szemben”

– emelik ki a közleményben, hozzáteszik, hogy mindezt saját hatalmuk megtartásának érdekében tették.

„Orbán még három hete, moszkvai látogatásán sem vette észre, hogy akivel szemben ült, az nem a béke keresésének alázatos bajnoka, hanem háborús terveket kidolgozó, Ukrajna megtámadását előkészítő hadúr. Legyen világos, Orbán a háború emberével barátkozott”

– írja a pártszövetség.

Az Egységben Magyarországért szerint szégyen, hogy Putyin egyetlen hatalmon lévő európai szövetségese Orbán Viktor és kormánya, melyet Putyin az orosz érdekek előretolt helyőrségeként használt annak érdekében, hogy szétverje a Nyugat demokratikus szövetségi rendszerét.

„A történelmünk megtanított bennünket arra, hogy nem állhatunk az orosz agresszorok mellé, hiszen a létünket fenyegetik. Minden magyar hazafit, minden magyar embert felszólítunk arra, hogy álljunk ki közösen a független Ukrajna és a kárpátaljai magyarok mellett az orosz agresszió ellen, és április 3-án zavarjuk el Orbánt, Putyin magyar szálláscsinálóját!” – zárul a közlemény.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

49 éve született Elek Ferenc Jászai Mari-díjas magyar színész, a Budapesti Katona József Színház tagja.

Tovább »

Madármegfigyelő túra lesz holnap Apátfalvánál

Júniusban, a Magyar Nemzeti Parkok Hete programsorozat keretében a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság valamennyi tájegységén szervezünk túrákat, előadásokat. A térségben Apátfalvánál lesz madármegfigyelő túra holnap reggel.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Történelmi bűn, hogy a kormánynak továbbra sem számítanak a magyar kis- és közepes vállalkozások

,,A magyar nemzeti érdek elárulása az, amit a magát nemzetinek hazudó Orbán-kormány művel! Miközben a magyar családi, kis- és közepes vállalkozásokat a multikkal ellentétben nemhogy nem tekinti stratégiai partnernek a Fidesz, de válogatott módokon ellehetetleníti őket, a külföldi befektetőkkel egészen más a helyzet”- írja csütörtöki közleményében a Jobbik-Konzervatívok.

Tovább olvasom »