Ez a tökéletes forralt bor receptje!

[ad 1]

A forralt bor meghatározó fűszere: a szegfűszeg és a fahéj. Ezek valójában fájdalomcsillapító és gyulladásgátló hatású gyógynövények, nem csupán fűszerek. 

A mértékletes forraltbor-fogyasztása segíthet a megfázás tüneteinek enyhítésében, sőt a bor tartalmaz vírusszaporodást gátló vegyületet is – hangzott el a Kossuth Rádió Hajnal-táj című műsorában.

Forralt bor – recept 4 személyre:

– 6 dl bor
– 3 dl víz
– 10-12 dkg cukor
– fahéj
– szegfűszeg
– fél citrom leve és héja

A hozzávalókat összevegyítjük és jól felmelegítjük. Nagyon fontos, hogy, bár forralt bornak nevezik, nem szabad forrnia. Az alkohol ugyanis már 80 fokon elillan.

Buczkó Imre bortermelő elmondta: a forralt bor lényege, hogy egy pici alkohol még maradjon benne, minek folytán az alkohol, a forróság és a gazdag beltartalom miatt pillanatok alatt felpörög az ember vérkeringése.

Egyesek csak a vörösborból készült forralt borra esküsznek, míg mások szerint akkor a legfinomabb, ha fehér- és vörösborból vegyesen készítjük.

(hirado.hu)

[ad 2]

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

76 éve született Andorai Péter, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink