A Rádió Color szünetel, de ez nem zavarja a fideszeseket, összeférhetetlenséggel vádolják az ellenzéki képviselőt

Összeférhetetlenség vizsgálatot kért Cseri Tamás (Fidesz-Szeretem Vásárhelyt) önkormányzati képviselő Krupiczer Ferenccel (Mindenki Magyarországa-Tiszta Vásárhelyért) szemben. Az érintett cége rádiót működtet, aminek az adása október 31. óta szünetel. A vásárhelyi közgyűlés kivizsgálta az ügyet, és úgy találta: nem sérült a média- és az önkormányzati törvény – írta a magyarnarancs.hu.

A közgyűlés a zárt ajtók mögött úgy találta, nem sérti az önkormányzati és médiatörvény előírásait, hogy a Krupiczer Ferenc által is tulajdonolt KrupArt Kft.-nek internetes rádiója van. A törvény szerint nem lehet polgármester, önkormányzati képviselő olyan vállalkozás vezetője, amely médiaszolgáltató, és nem lehet felelős kiadó, főszerkesztő, szerkesztő sem.

A KrupArt által fönntartott Rádió Color honlapján azonban ez a közlemény olvasható:

 „Tájékoztatjuk kedves hallgatóinkat, hogy adásunk 2019. október 31-én 22 órától szünetel. Honlapunkon a PODCAST menüben a korábban elhangzott műsorainkat a továbbiakban is meghallgathatják.”

 

,,Én már utánanéztem annak, mit kell tennem a győzelmem esetén, hogy ne sértsem meg az önkormányzati és a médiatörvényt. Kérelmet írtam tehát a médiahatósághoz, hogy függesszük föl a rádió működését. Erre válaszoltak, lezajlott az eljárás, a rádió működését októbertől hat hónapra felfüggesztettük”

– mondta Krupiczer az oldalnak. Hozzátette: ,,van a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak egy állásfoglalása, amelyből szintén egyértelműen kiderül, hogy szabályosan jártam el”.

„Azzal, hogy a cég vezetését nem adta át másnak, hiába függesztette fel működését a rádió, ő nem felelt meg a törvény előírásainak”

– érvelt a magyarnarancs.hu kérdésére Cseri Tamás. Úgy tudja, a kormányhivatal törvényességi szempontból ellenőrzi a határozatokat, így azt is látni fogják, kinek van igaza.

A Magyar Narancs teljes cikkét itt lehet elolvasni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Gyógykezelés után nem tért vissza a börtönbe

A férfit a rendőrség már másnap elfogta és előállította. A járási ügyészség fogolyszökés bűntette miatt emelt vádat, és indítványozta, hogy a férfival szemben a bíróság a bűnösség beismerése esetére további 30 nap elzárást szabjon ki – közölte a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink