A rendőrség szerint egy ásó ember feje bukkant ki a mórahalmi „migránsalagútból”

A menedékkérőket segítő Migration Aid civil szervezet azt írta Facebook posztjában, hogy a szerb-magyar határnál felfedezett „migránsalagút” alig nagyobb a környéken élő földikutyák alagútjainál. A lyuk 40 centi átmérőjű, amin jó, ha egy gyerek átférne. Az ORFK honlapján új információkat közölt a határsértők állítólagos mórahalmi járatáról.

A rendőrség által bemutatott „migránsalagút” akkora, hogy maximum egy földikutya férhet át rajta, esetleg nagyon kicsi gyerek – közölte Facebook-oldalán a Migration Aid. Mindezt azt követően, hogy ismét gőzerőre kapcsolt a migránsozás, ezúttal egy negyven centi átmérőjű lyukban meglátva a hazánkba érkezők titkos fegyverét.

A szervezet szomorúnak tartja, hogy a hatóságok is asszisztálnak a kormánypropaganda hadjáratához. Arra kérik a rendőrséget, mutassa be, a járőröző katonák szeme előtt, az őrtornyok és mozgásérzékelő kamerák kereszttüzében hogyan termelhetne ki bárki is láthatatlanul 15 köbméternyi földet, és hova tűnt mindez?

És miért venné bárki a fáradságot, hogy heteken keresztül ásson? Hiszen ha ezt biztonsággal meg lehet tenni, akkor a feladatra nyilván alkalmas lenne egy drótvágó, esetleg a kerítésnek támasztott létra is – teszik hozzá.

A Migration Aid úgy látja, fideszes propagandaeszközzé silányult a magyar rendőrség is.

A rendőrség közleménye szerint az alagút kijárata 40 centi átmérőjű, és egy ember feje is átfér rajta. Azt írják, a kéziásóval készült alagutakat nem a földikutyák ássák a határkerítés alatt, és nem is a rendőrök:

Az alagút körülbelül 40 centiméteres átmérőjű kijáratát 2020. június 5-én 0 óra 10 perckor akkor vette észre a Magyar Honvédség járőre és a Szeged Határrendészeti Kirendeltség szolgálatirányítója, amikor az azt ásó ember feje kibukkant a föld alól – rácáfolva ezzel az összeesküvés-elméletek gyártóira. A járőrök a szerb oldalra visszamenekülő mintegy 6-8 főt nem követhették. A területen egyébként azért volt a szokásosnál is nagyobb határőrizeti jelenlét, mert a térségben erős migrációs mozgást észleltek a kamerák.

Hozzáteszik azt is, hogy „az illegális migránsok módszerei változatosak, próbálnak átmászni a kerítésen, átvágni azt, és előfordul, hogy kézi erővel kiásott, belső támasztószerkezet nélküli alagutakon keresztül próbálnak bejutni az országba. A járőrözés folyamatos, ennek köszönhetően az alagutakat többször már azelőtt felfedeztük, hogy azokat használatba vették volna. Ez azért is fontos, mert a járatok életveszélyesek a készítőikre, használóikra.”

(Kiemelt fotó: police.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink