Hiába kérik többen is a változtatást, még egy hétig biztos marad az idősáv a makói piacon

Több javaslat is érkezett a piac látogatási rendjével kapcsolatban, de az önkormányzat megvárja a jövő heti kormányrendelet megjelenését – tájékoztatott csütörtöki videójában Makó polgármestere.

Farkas Éva Erzsébet elmondta:

a piac látogatási rendjével kapcsolatban több javaslat érkezett az önkormányzathoz. Várják a június 16-át követő kormányrendelet megjelenését, ehhez igazodva hoznak meg további intézkedéseket. A polgármester azt kéri, lehetőség szerint használjunk szájmaszkot a piacon és vegyük igénybe a kihelyezett fertőtlenítőszereket.

Április 18. óta polgármesteri rendelet értelmében a makói piacot a 65 év felettiek 10-12 óra között látogathatták. Így 6-10 óra között a 65 év alattiak mehettek a piacra. Ez május 30-ig volt így, ugyanis két és fél hónappal a korlátozások után megcserélték az idősávokat. Azaz a 65. évet betöltött személyek 6-9 óra között mehetnek a makói piacra.

Az elmúlt két hétben, az idősávok megcserélése óta többen arról számoltak be, hogy a reggeli órákban alig vannak vásárlók.

Az elmúlt napokban közzétettünk egy szavazást a Csípős facebook oldalán a makói piac működésével kapcsolatban. A 120 szavazó közül 105 jelezte azt, hogy nincs szükség továbbra is a korlátozásokra a makói piacon és mindössze 15-en kattintottak arra, hogy igen.

Mucsi Tamás ellenzéki önkormányzati képviselő online aláírásgyűjtést indított, hogy szüntessék meg az idősávokat többek között a piacon is. Ezt június 12-én, délelőttig 129-en támogatták, közülük 63-an írták be településüknek Makót.

(Kiemelt fotó: Facebook/Makón élek csoport)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Változás Hódmezővásárhely vezetésében

Márki-Zay Péter csütörtökön javaslatot tett Kis Andrea MSZP-s főállású alpolgármester leváltására, majd miután az indítvány nem kapta meg a szükséges minősített többséget, elvonta a politikus feladatköreit.

Tovább »

A románok megszabadulnak az orosz gáztól

A bukaresti parlament májusban elfogadhatja a fekete-tengeri földgáz kitermelését szabályozó törvény módosítását célzó előterjesztést, amely a tengeri (offshore) és a szárazföldi (onshore) gázmezők kitermelésének egyaránt új lendületet adhat. Virgil Popescu román energiaügyi miniszter szerint a jogszabály révén Románia teljes mértékben függetlenné válik az orosz gáztól, mindemellett erős jelzést ad a befektetőknek is – derül ki a Világgazdaság kolozsvári tudósításából.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Bővített ügyfélfogadás a NAV makói irodájában is

A személyijövedelemadó-bevallás határidejére tekintettel a NAV Csongrád-Csanád Megyei Adó- és Vámigazgatósága hódmezővásárhelyi, makói, szentesi és csongrádi ügyfélszolgálatának nyitvatartása 2022. május 2-től május 20-ig a következők szerint módosul:

Tovább olvasom »