A szabadságra hívták fel a figyelmet Ambrózfalván

[ad 1]

Ma délelőtt tartott megemlékezést a Jobbik ambrózfalvi szervezete a településen. A Himnusz és a Nemzeti Dal elhangzása után két tehetséges fiatal szavalt verset, majd Szabó Róbert, a párt makói alelnöke mondott beszédet.

DSCN1119

– Nem lett volna Rákóczi-szabadságharc, 1848, az ’56-os forradalom, ha nem éltetett volna bennünket a haza, és a szabadságszeretet – kezdte mondandóját Szabó. Véleménye szerint a magyarok néha hosszú ideig hallgatnak, tűrnek, de egyszer csak megelégelik és azt mondják, elég volt.

CAM01414

Mint az alelnök fogalmazott:

,,A szabadság az egy és oszthatatlan. Ha viszont a szabadság csupán egyeseké, akkor az kiváltság. Van-e itt szabadság, ahol egykor a forradalom lángja lobogott? Ünnepelni ünnepelhetünk, de igenlő választ nehezen adhatunk az előbbi kérdésre.”

DSCN1121

Szabó Róbert szerint ott van szabadság, ahol:

  • tisztelik egymást az emberek,
  • megbecsülik a múlt emlékeit,
  • a közvagyon valóban a közé,
  • a bennünket érintő kérdésekben mi mondhatunk véleményt.

CAM01421

A szónok végül kiemelte: ma nemcsak emlékezni kell, hanem cselekedni is.

,,Támadások érik szabadságunkat mind belföldről, mind külföldről egyaránt. Tettekre, szívós, elkötelezett munkára van szükség. És ki-ki ne csak saját magára gondoljon, hanem a közre is. Akarjunk végre egy közös, szebb jövőt építeni!”

[ad 2]

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Teljesítménytúra a töltésen

A Csongrád Megyei Természetbarát Szövetség (CSMTSZ) 2022. január 22-én (szombaton) rendezi meg hagyományos téli teljesítménytúráját gyalogosok és terepfutók számára.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink