,,Legyen előttünk példa a ’48-as makói nemzetőrök hősiessége”

[ad 1]

A Petőfi parkban tartotta március 15-i megemlékezését a Jobbik Makói Alapszervezete és Ifjúsági Tagozata. Verseket Tóth Tibor színművész szavalt, beszédet dr. Kiss Attila választókerületi elnök, megyei önkormányzati képviselő és Zeitler Ádám települési képviselő mondott.

A történelmi visszatekintést követően dr. Kiss Attila rávilágított: a makóiaknak 1848-ban fontos volt a szabadság ügye és reméli, hogy 2016-ban is az.

,,Makó városáról ma nem makóiak döntenek. 2014-ben a változást remélők elhitték, hogy az előző városvezetés hibáit kijavítani tudó régi-új emberekre bízva sorsuk jobbra fordul. A pénzzel és csellel megszerzett hatalommal idegen urat szolgálnak a fehérházból. Az arrogancia és a hazugság mértéktelenné vált.”

A megyei képviselő úgy véli, a harcot ma egyénenként és a hazáért kell megvívni, mert a nemzeti gondolatot a ,,nemzeti dohányboltokkal, nemzeti kormánnyal, nemzetinek hazudott hivatalokkal ellopták tőlünk.” Arra kérte a hallgatóságot, az év többi napján a trikolórból merítsenek erőt, hogy hazaszerető magyarokká váljanak.

Ismertette: városunk a legrosszabb demográfiai mutatókkal bír a Dél-Alföldön. ,,Ennél már csak az a rosszabb, ha egy ilyen várost koncepció nélkül vezetnek” – jelentette ki, majd hozzátette: a labancok sörrel koccintottak halott hőseink fölött, ma az idegen urat szolgálók pezsgővel teszik ezt.

,,A koccintók észre sem veszik, hogy a magyar Alföldön garázdálkodó uraknak kizárólag az őket kiszolgálni tudó rabra van szüksége. Valódi szabadságharcra van szükség. Sok munka áll előttünk, de legyen előttünk példa a ’48-as makói nemzetőrök hősiessége.”

Zeitler Ádám önkormányzati képviselő, az Ifjúsági Tagozat helyi elnöke szerint ,,a szocialista és a fideszes kormányzati ámokfutás eredményeként” egymillió magyar került külföldre, ám ők ebbe nem nyugszanak bele. Olyan országot szeretnének, ami esélyt ad az itthoni boldogulásra és enyhíti a kivándorlási hullámot, a már kint lévőknek pedig biztosítanák, hogy megőrizzék magyar identitásukat.

,,Ez nem pártpolitikai ügy, hanem össznemzeti és stratégiai kérdés, amelyet sürgősen meg kell oldani” – zárta gondolatait.

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A WHO európai igazgatója szerint a kötelező oltás a végső megoldás

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális vezetője, Hans Kluge szerint a szervezetet nagyon aggasztja a vírus terjedése a kontinensen, a covid ugyanis márciusig akár 500 ezer ember halálához is vezethet, ha nem tesznek azonnali lépéseket a régió országai azért, hogy megfékezzék a járványt – írja a BBC cikke nyomán a Telex.

Tovább »

A hajrában győzött a Makó FC

Két csereként beszállt játékos góljaival, a 74. és a 92. percben szerzett találatokkal három ponttal tért haza Gerjenből a makói csapat. Tizennyolc lejátszott mérkőzés után a második helyen állnak az NB3 közép csoportjában.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A hajrában győzött a Makó FC

Két csereként beszállt játékos góljaival, a 74. és a 92. percben szerzett találatokkal három ponttal tért haza Gerjenből a makói csapat. Tizennyolc lejátszott mérkőzés után a második helyen állnak az NB3 közép csoportjában.

Tovább olvasom »

Makóról Vásárhelyre viszik a súlyos covidos betegeket

Tekintettel arra, hogy COVID intenzív részleg jelenleg Hódmezővásárhelyen működik, így a makói telephelyünkön ellátott beteg állapotromlása esetén, amennyiben a beteg állapota potenciálisan intenzív terápiás ellátást igényel, úgy Hódmezővásárhelyre kerülnek átszállításra – olvasható a kórház honlapján a tájékoztatás, melyet Dr. Kallai Árpád főigazgató írt alá.

Tovább olvasom »