A Szeged-Csanádi Egyházmegyéhez kerül a fővárosi nevelőszülői hálózat

Május elején értesítették a fővárosi Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálathoz (TEGYESZ) tartozó nevelőszülőket, hogy júliustól az állam helyett a katolikus egyházhoz tartoznak – számolt be róla a 444. A minisztérium ugyanis úgy döntött, a budapesti nevelőszülői hálózat az állam helyett a Szeged-Csanádi Egyházmegyéé, illetve a fenntartásában lévő Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatóé lesz.

Az ügyben körülbelül 130 nevelőszülő, illetve háromszáz gyermek érintett. Aki szeretne, kereshet harmadik szolgáltatót, és van is olyan nevelőszülő, aki már próbálkozik ezzel, de ehhez szükséges a kormányhivatal jóváhagyása is. Az eljárás pedig hatvan napig is eltarthat. A maradni szándékozó nevelőszülők május közepéig ki kellett töltsenek egy szándéknyilatkozatot, hogy így foglalkoztatási jogviszonyuk június 30. után is folyamatos legyen. Így pedig azért nem sokan mernek kockáztatni.

(Fotó: MTI)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Még vasárnapig jelentkezhetünk a bohócdoktor képzésre

A Karitáció Egészségügyi Szociális és Kulturális Alapítvány 2008 óta működteti Gyógyító Bohócdoktorok Csapatát. Segítségre szorulók mindig vannak, így segítőkből is szükség van utánpótlásra, ezért az alapítvány önkéntes bohócdoktor képzés programot indít a szegedi térségben.

Tovább olvasom »