Adunk Csehországnak 40 ezer adag Pfizert

csütörtök éjszaka megjelent Magyar Közlöny egyik Orbán Viktor által aláírt határozatában az szerepel, hogy a kormány, figyelemmel a koronavírus-világjárvány következtében előállt európai járványügyi helyzetre döntött az állam tulajdonában álló, 40 950 adag Comirnaty (PFIZER) vakcina kölcsönbe adásáról a Cseh Köztársaság részére.

Orbán Viktor arra utasítja Kásler Miklóst, az emberi erőforrások miniszterét, hogy – a  Nemzeti Népegészségügyi Központ és a  külgazdasági és külügyminiszter bevonásával – tegye meg a  szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy a Magyar Állam képviseletében a kölcsönszerződés a  Cseh Köztársaság képviselőjével megkötésre kerüljön, méghozzá azonnal. 

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

138 éve született Benedek Marcell, magyar egyetemi tanár, író, irodalomtörténész és műfordító, színházigazgató. Benedek Elek író fia.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap idézete

130 éve született Szent-Györgyi Albert (anyakönyvezve: Szentgyörgyi Albert Imre) Nobel-díjas magyar orvos, biokémikus.

Tovább olvasom »

A nap témája: Féket kaphatnak a kínai-magyar akkugyárak

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke bejelentette, hogy szubvencióellenes vizsgálatot indít a kínai elektromos járműgyártók ellen – írja a Portfolio. A döntés Franciaország nyomására született, amely arra ösztönzi az Európai Uniót, hogy fellépjen a kínai elektromos autók európai piacra való beáramlása ellen.

Tovább olvasom »