A Szegedi Tankerület nem akarta átvenni az alternatív népszavazás eredményeit

November 17-én, a nemzetközi diáknapon az aHang és az Egységes Diákfront aktivistái átadták a 7IGEN-es alternatív népszavazás eredményeit a helyi tankerületeknek. Online formában mind a 60 helyi tankerületi központnak eljuttatták az eredményeket, míg Budapesten és több vidéki nagyvárosban – Szegeden, Salgótarjánban, Miskolcon, Debrecenben, Nyíregyházán, Pécsen és Veszprémben – személyesen vitték el a dokumentumokat az alternatív népszavazás aktivistái.

Mint fogalmaznak a szervezők, a tankerületeknek helyi szinten kiemelt felelősségük van az oktatást érintő kérdések végrehajtásában, emlékezetes, hogy ezek voltak azok az intézmények is, amelyek egy évvel ezelőtt kipostázták a felmondó levelet a tiltakozó pedagógusoknak, vagy éppen kirúgással fenyegető levelet írtak azoknak, akik polgári engedetlenséggel kívánták felhívni a figyelmet az egyre súlyosbodó problémákra.

A személyes átadások során több esetben azt a választ kapták az aktivisták, miszerint a tankerületi központok vezetői nem döntéshozók, így nem tudnak mit csinálni a közel 115.000 ember véleményével az oktatási kérdésekben. Nem mindenhol voltak hajlandók átvenni az eredményeket,

Szegeden például hiába volt ügyfélfogadási idő, nem akarták fogadni az aktivistákat, de még a portás sem szerette volna átvenni a dokumentumokat.

Budapesten délután fél kettőkor került sor az átadásra annál a Belső-Pesti Tankerületi Központnál, amely tavaly ősszel több pedagógust is elbocsátott az állásából. Vagyis került volna sor, ha beengedték volna az Egységes Diákfront tagjait, azonban nem tették ezt meg.

A budapesti sajtótájékoztatón az aHang és az Egységes Diákfront aktivistái bejelentették, hogy folytatják az oktatás reformjáért folyó küzdelmet. A következő hónapokban egymillió üres konzultációs ívet fognak összegyűjteni az oktatás mellett és a hazug propaganda ellen. Postai úton és személyesen helyi szinten is gyűjteni fogják az íveket, ezek folyamatáról és a gyűjtőpontokról hamarosan további részletekkel jelentkeznek a szervezetek.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

43 éve hunyt el Pilinszky János a huszadik század egyik legjelentősebb magyar költője, Baumgarten-díjas, József Attila-díjas és Kossuth-díjas.

Tovább »

A nap idézete

58 éve hunyt el Tamási Áron,  Kossuth-díjas magyar író. Leggyakrabban az ún. népi írók közé sorolják.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább olvasom »