A szemetelő külföldiek miatt hulladéktárolókat rakott ki Maroslele

Rengeteg a külföldi feliratos szemét az autópálya Maroslele és Makó közötti szakaszán. Hogy ezt a helyzetet kezeljék, két szemétgyűjtött helyezett ki az önkormányzat – tudtuk meg Drimba Tibor polgármestertől (független).

A falu első embere oldalunknak elmondta: már tavaly több kerékpáros megkereste az önkormányzatot azzal a problémával, hogy az átadott kerékpárút mellett rengeteg az eldobott szemét. Ezeket nem a biciklisek, hanem az autósok dobálják el. 95%-ban külfüldi feliratosak, azaz az átutazóké. Csak az M43-as Maroslele és Makó közötti szakaszán találtak, Hódmezővásárhely irányába már nincs.

Erre született az a megoldás, hogy két darab, 1.100 literes konténert helyeznek ki, melynek elszállítása és bérleti díja mindössze 10 ezer forint havonta. Az eldobált szemétből könnyen megállapítható, hogy hol állnak meg jellemzően, oda rakták ki a hulladékgyűjtőket.

Ezeket több nyelvű matricával látták el és szeretnének az út mentén szemetelést tiltó táblákat is kihelyezni. Ezek megrajzolásába a helyi iskolásokat vonnák be.

A szeméttárolókat két hete rakták ki a már említett területekre. Drimba Tibor úgy tapasztalta, hogy frissen eldobált szemét most nincs, de szerinte egyelőre még nem fedezték fel az átutazók az új gyűjtőket. Szervezés alatt van az egyik helyi kerékpáros által, hogy remélhetőleg utolsó alkalommal végig mennének az út mentén és összeszednék, amik el vannak dobálva.

Az idei első falugyűlésen elhangzott: szeretnék, ha ezt a két hulladékgyűjtőt Maroslele lakosai nem használnák, hiszen nem számukra helyezték ki.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Gyógykezelés után nem tért vissza a börtönbe

A férfit a rendőrség már másnap elfogta és előállította. A járási ügyészség fogolyszökés bűntette miatt emelt vádat, és indítványozta, hogy a férfival szemben a bíróság a bűnösség beismerése esetére további 30 nap elzárást szabjon ki – közölte a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink