A tavalyihoz képest közel hatszoros áron tudott földgázt venni Makó

2021-ben 117 millió forintért, idén már 650 millió forintért kapott földgázt a város.

Az Elektronikus Közbeszerzési Rendszer adatai szerint tavaly öt ajánlat érkezett a felhívásra: MVM Next, Wattler, E.ON Energiamegoldás, E2 Hungary, JAS Budapest. Közülük a legkedvezőbb az MVM-é volt, a 117 millió forintért 627.054 m3 földgázt vásároltak.

Ugyanerre a közbeszerzésre idén már csak ketten adtak be pályázatot, az MVM Next és E2 Hungary. Ezúttal is az MVM-é volt a legjobb ajánlat, de már ez is 5 ésfélszer többe került, mint tavaly ráadásul valamivel kevesebb is a mennyiség: 650 millió forintért 559.048 m3-t szereztek be.

Összehasonlításképpen tavaly előtt 598.611 m3-t vett az önkormányzat ,,mindössze” 52 millió forintért.

Nagy Márton, gazdaságfejlesztési miniszter június elején jelentette ki, hogy a 2021 végén-2022 elején beléptetett önkormányzatokat és cégeket 2022. július elsejétől kiléptetik a rezsicsökkentésből.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

📺 Az OTP bankautomatát telepít Kiszomborra

Az OTP már biztos jön, a szerződést aláírtuk, a helyszínbejárás megtörtént – árulta el Szirbik Imre polgármester a keddi testületi ülésen. Kiszomboron ősszel zárt be a Takarékbank és az ATM-et sem üzemeltette tovább.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A makói önkormányzat úgy vállalta a kisposta üzemeltetését, hogy 373 milliós tartozása van mások felé

Mint az ismert, Makó fideszes vezetése komoly megszorításokról döntött tavaly ősszel, többek között önkormányzati fenntartású intézményeket zártak be. Ezután bezárta a makói újvárosi kispostát az állami cég, a városvezetés azonban úgy döntött, az állami szolgáltatóra mégis van pénz. Az Átlátszó közadatigényléséből kiderül, mindeközben Makó adós a szállítóinak.

Tovább olvasom »