Ellehetetlenült a közlekedés a görögkatolikus templomnál

A ,,behajtani tilos kivéve célforgalommal” tábla helyett útlezáró bólyák kerültek a Templom köz Erdélyi püspök utcai végébe – panaszolta a Makói Csípősnek egyik olvasónk. Ezáltal zsákutca lett és a Toldi utcára, illetve a közbe is kerülővel tud bejutni a mentő, a tűzoltó. Olvasónk információja szerint egy fideszes aktivista lakik a közelben, ő kérte, hogy zárják így le az utcát.

Kávási Mihály, – aki a közelben lakik, – arról tájékoztatta oldalunkat, hogy ezzel a lezárással már kereste Farkas Éva polgármestert, a jegyzőt és a körzet képviselőjét, dr. Hadik Györgyöt is. Választ nem is kapott egyiküktől sem. Azt szeretné elérni, hogy kerüljön vissza a ,,behajtani tilos” tábla, a ,,kivéve célforgalommal” kiegészítve. Felhívta rá a figyelmet, a Templom köz másik szakaszán továbbra is így van kialakítva, illetve a hasonlóan szűk Nap utcán is így van szabályozva.

Olvasónk elmondása szerint a köz lezárásának és zsákutcává alakításának oka, hogy egy fideszes aktivista lakik ott, aki szolgálataiért cserébe ezt kérte. Pedig a szűkösség miatt egy mentő, betegszállító, tűzoltó nem tud ott megfordulni, csak tolatva tud majd kijönni. Ráadásul a templomba érkezőknek emiatt egyszerűbb lesz a Toldi utcán megállni, a templom kert mellett, ami ott torlódást fog eredményezni.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Egy válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

76 éve született Máté Péter, magyar énekes, hangszerelő, zeneszerző és zongorista. Közel 150 dal szerzője és előadója. Dalai évtizedekkel halála után is nagy népszerűségnek örvendenek.

Tovább »

Centenáriumát ünnepli a makói Keri

Méltó módon szeretnék megünnepelni ezt a száz évet, számítanak az egykori keris diákokra is, részvétellel, vagy egyéb támogatással – hangzott el a HSZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium pénteki sajtótájékoztatóján.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Centenáriumát ünnepli a makói Keri

Méltó módon szeretnék megünnepelni ezt a száz évet, számítanak az egykori keris diákokra is, részvétellel, vagy egyéb támogatással – hangzott el a HSZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium pénteki sajtótájékoztatóján.

Tovább olvasom »

Elkészült a második informatikaterem rekonstrukciója is a Galambban

A földszinti rossz állapotban lévő géptermek új, méltó helyre kerültek. Az átalakításokkal az iskola földszintjét, – reményeik szerint szeptemberre, – teljes egészében a diákéletnek adhatják át, míg az első emeleten a közismereti, a második emeleten pedig a szakmai tárgyak oktatásához lettek adottak a feltételek – számolt be róla az Alföldi ASZC Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola.

Tovább olvasom »