📺 A több ezer doboz csempészcigi és a 90 liter alkohol végállomása Nagylak volt

A pénzügyőrök a nagylaki határátkelőnél állítottak meg egy furgont, ami különböző élelmiszereket szállított. A plafonig pakolt rakteret Lili, a cigarettakereső kutya is alaposan körbeszaglászta, mit sem törődve a csemegékkel.

A hátsó falnál sorakozó áru mögé összesen 4 530 doboz bolgár zárjegyes cigarettát rejtettek. A NAV munkatársai a teljes árukészletet megvizsgálták és kiderült, hogy a sofőr a csempészcigaretta mellett körülbelül 90 liter alkoholterméket is megpróbált eljuttatni Belgiumba. A férfi csak annyit mondott, hogy ez a próbálkozás most nem sikerült.

A pénzügyőrök a több mint tízmillió forint értékű dohányárut és alkoholt lefoglalták. Jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt indítottak eljárást. A fiatal elkövető több millió forint bírságra is számíthat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

58 éve hunyt el Tamási Áron,  Kossuth-díjas magyar író. Leggyakrabban az ún. népi írók közé sorolják.

Tovább »

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink