A tram-train új kocsiszínjének tervezésére írtak ki közbeszerzést

Az uniós közbeszerzési közlönyben megjelent ajánlattételi felhívás célja, a 8 jármű befogadására alkalmas új kocsiszín koncepció vizsgálata, az engedélyezési terv elkészítése, a szükséges hatósági engedélyek beszerzése, valamint a tenderdokumentáció elkészítése – vette észre a napi.hu.

Ajánlatot az tehet, aki az utolsó 6 évben teljesített, de legfeljebb 9 éven belül megkezdett időszakból fel tudja mutatni a következő referenciákat:

  • egy járműtároló kocsiszín vagy üzemi épület építésére vagy átépítésére vonatkozó engedélyezési terv és/vagy kiviteli terv és/vagy egyesített engedélyezési és kiviteli terv elkészítése,
  • legalább egy, az országos közforgalmú vasúti pálya részét képező vasútvonalon fekvő állomáson található kitérő és hozzá kapcsolódó minimum 1 kilométer hosszúságú egybefüggő, országos villamosított közforgalmú vasúti pálya építésére vagy átépítésére vonatkozó engedélyezési terv és/vagy kiviteli terv és/vagy egyesített engedélyezési és kiviteli terv elkészítése.

Az ajánlattételi határidő május 6. A tram-train terveiben mindvégig szerepelt a hódmezővásárhelyi járműtelep felépítése. A mostani felhívásból nem derül ki, hogy a kocsiszín azonos a járműteleppel, vagy pedig annak csak a része. 

Tavaly beszámoltunk róla: a kormány 1 milliárd forinttal megemelte a „Szeged–Hódmezővásárhely tram-train rendszerhez szükséges járműtelep építése” című projekt támogatását, így az 4 milliárd 481 millió forintot tesz ki. A kormány júliusban pedig újabb 9 milliárd forintot adott a beruházásra, a négy jármű beszerzésére.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Kevés a covid-tesztelés, a WHO egyre kevésbé lát tisztán

A koronavírus terjedésének nyomon követésére szólította fel a nemzetközi közösséget az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója kedden Genfben tartott sajtókonferenciáján. Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz arra hívta fel a figyelmet, hogy az ENSZ szakosított szervezete egyre kevésbé lát tisztán a tesztelések csökkenő száma miatt.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink