Simonka Györgyöt gyanúsítottként hallgatták ki egy tanú megvesztegetése miatt

Mint arról beszámoltunk, Polt Péter indítványa után februárban az Országgyűlés 174 igen, 1 nem és 1 tartózkodás mellett felfüggesztette a dél-békési fideszes képviselő, Simonka György mentelmi jogát.

24.hu most azt írja, újabb bűncselekmény miatt hallgatták ki gyanúsítottként a jelenleg büntetőeljárás alatt álló Simonka Györgyöt. A Központi Nyomozó Főügyészség által küldött tájékoztatása szerint az országgyűlési képviselő cselekménye, két rendbeli, hatósági eljárásban elkövetett vesztegetés megállapítására alkalmas.

A Központi Nyomozó Főügyészség emiatt gyanúsítottként hallgatta ki az országgyűlési képviselőt.

Mint írják, a megalapozott gyanú lényege, hogy miután Simonka György a gyanúsítotti kihallgatása előtt tudomást szerzett a szervezetten elkövetett bűncselekmények kapcsán indított büntetőeljárásról, pénzzel azt akarta elérni, hogy az egyik őrizetbe vett gyanúsított ne tegyen rá terhelő vallomást, továbbá hogy az egyik tanú előre egyeztetett tartalmú vallomást tegyen kihallgatása során.

A portál egyébként úgy tudja, Simonka mai, csütörtöki gyanúsítotti kihallgatásán nem tett vallomást és panasszal élt a gyanúsítás ellen.

Mint ismert, Simonka György és társai ellen bűnszervezetben elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás  és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás. Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség 33 személy ellen emelt vádat 2019 augusztusában.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Legyőzte a paksiakat a Makó FC

Egyórányi játék után 2-0-ra vezettek a hazaiak, a paksi erőfeszítések csak a szépítésre voltak elegendőek. A makóiak a középmezőnyben tartózkodnak a tabellán.

Tovább »

Gázolt a vonat Deszknél

Az Újszeged állomásról 19:07-kor Mezőhegyesre elindult személyvonat (37043) elgázolt egy embert Deszk közelében – adta hírül a Mávinform szombat este.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Gázolt a vonat Deszknél

Az Újszeged állomásról 19:07-kor Mezőhegyesre elindult személyvonat (37043) elgázolt egy embert Deszk közelében – adta hírül a Mávinform szombat este.

Tovább olvasom »