A vakcina-regisztrációval címlistát is épít a kormány

A regisztrációnál kétféle adatkezelést is felajánl az oltásregisztrációs honlap, az egyik esetében a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetirodához kerülnek az adataink – vette észre a hvg.hu.

vakcinainfo.gov.hu weboldalon mindenki jelezheti az oltás iránti igényét. Az adataink megadása után be kell ikszelni az adatkezelési tájékoztató elfogadását, és van még egy rubrika, ahol engedélyt lehet adni későbbi kapcsolattartásra is, amely a visszavonásig szól.

Az adatkezelési tájékoztatóból kiderül, hogy az első esetben csak a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőhöz (NEAK) kerülnek a jelentkező adatai, a második lehetőség bepipálásával

a regisztráló ahhoz adja beleegyezését, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda kereshesse őt meg, például véleménykérés és tájékoztatás céljából.

Az adatokat az IdomSoft Zrt. kezeli. A 2012. óta állami tulajdonban lévő cég 2010. óta üzemelteti a Nemzeti Választási Rendszert. De azt csak 2018. tavaszán, egy Orbán Viktor Facebook-oldalára kiposztolt fotóról  tudhatta meg az érdeklődő nagyközönség, hogy a cég állami kézbe vétele után olyan vezetőket neveztek ki az élére, akik korábban személyesen részt vettek a Fidesz kampányában és szorosan kötődnek a párt vezetéséhez – ezt már a 444.hu fejtette ki.

Orbán Viktor előtt ül Arató Dávid, jobbra hátul zsebre dugott kézzel áll Karlócai Balázs

A fotó a Fidesz felsővezetésének eredményváró szobájában készült a 2010-es választások éjszakáján. Habony Árpád főtanácsadó, Semjén Zsolt (nagyrészt takarva) és Orbán Viktor társaságában a képen két későbbi Idomsoft-vezető, Arató Dávid és Karlócai Balázs is látható. Arató 2015. és 2018. között volt a cég vezérigazgatója, őt a vezetői székben 2018. őszén a pozíciót ma is betöltő Karlócai váltotta, aki azelőtt, 2015 és 17 közötti a cég szolgáltatási igazgatója volt. 

Vagyis olyan ember vezette cég kezébe kerülhetnek választói adatok milliói, aki máig nem tisztázott minőségben részt vett a Fideszt 2010-ben tartós hatalomra juttató választási kampányban.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Változás Hódmezővásárhely vezetésében

Márki-Zay Péter csütörtökön javaslatot tett Kis Andrea MSZP-s főállású alpolgármester leváltására, majd miután az indítvány nem kapta meg a szükséges minősített többséget, elvonta a politikus feladatköreit.

Tovább »

A románok megszabadulnak az orosz gáztól

A bukaresti parlament májusban elfogadhatja a fekete-tengeri földgáz kitermelését szabályozó törvény módosítását célzó előterjesztést, amely a tengeri (offshore) és a szárazföldi (onshore) gázmezők kitermelésének egyaránt új lendületet adhat. Virgil Popescu román energiaügyi miniszter szerint a jogszabály révén Románia teljes mértékben függetlenné válik az orosz gáztól, mindemellett erős jelzést ad a befektetőknek is – derül ki a Világgazdaság kolozsvári tudósításából.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink