A város vezetői nem mentek el a Makovecz Imre előtt tisztelgő Héttorony Fesztivál programjaira

Folyamatosan a fürdővel és Makovecz Imrével kampányolnak, de nem voltak képesek elmenni az építész előtt fejet hajtó programokra.

Vasárnap kiállítással kezdődött a Héttorony Fesztivál ,,A fürdőépítő Kaláka mozgalom” címmel a Hagymaház aulájában. 18 órától Sárközi Lajos és Zenekara, majd a Lajkó Félix Band adott koncertet. A szokásoknak megfelelően fenntartottak egy széksort a protokollvendégeknek, így a fideszes képviselőknek és a polgármesternek is. Ők nem jelentek meg, de szerencsére a szervezők fel tudták tölteni azokat a helyeket is.

Makovecz Imrét 1996-ban hívta városunkba dr. Buzás Péter korábbi polgármester – akkor kezdődött az építész és Makó együttműködése. A kapcsolat folytatódott, hiszen például megépült a könyvtár és a fürdőbővítés is napirenden van, de a város fideszes vezetői nem érezték fontosnak, hogy elmenjenek az építész előtt tisztelgő Héttorony Fesztiválra. Ellenben ott volt dr. Buzás Péter, aki még Makovecz özvegyével is beszélgetett, valamint Toldi János, korábbi fideszes önkormányzati képviselő is.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Bedrogozva verte agyon, majd gyújtotta fel kislányát egy aradi férfi

Mint arról beszámoltunk, egy gyermek részben megégett holttesttét október 31-én találta meg egy aradi temető közelében egy kutyát sétáltató férfi. Az aradi törvényszéki ügyészség megállapította, hogy kábítószer hatása alatt volt tettének elkövetésekor a 23 éves aradi férfi – számolt be róla az aradihirek.ro.

Tovább »

Hamarosan indul a tram-train próbaüzeme

A vasút-villamos a napokban sikeresen teljesítette a hatóság által előírt 50.000 km-es hibamentes tartampróbát. 2021. november 29-től utasforgalmi próbaüzemben elindul a tram-train Hódmezővásárhely és Szeged között – közölte a MÁV szombaton. Április 15-ig a tram-traint minden utas ingyenesen veheti igénybe.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Makóról Vásárhelyre viszik a súlyos covidos betegeket

Tekintettel arra, hogy COVID intenzív részleg jelenleg Hódmezővásárhelyen működik, így a makói telephelyünkön ellátott beteg állapotromlása esetén, amennyiben a beteg állapota potenciálisan intenzív terápiás ellátást igényel, úgy Hódmezővásárhelyre kerülnek átszállításra – olvasható a kórház honlapján a tájékoztatás, melyet Dr. Kallai Árpád főigazgató írt alá.

Tovább olvasom »