A városvezetés megvalósítja a testületbe be nem jutott, ellenzéki képviselőjelölt javaslatát

Két darab, fémből készült, szív alakú kupakgyűjtőt alakítanak ki Makón Csermák Szilvia képviselő (Fidesz) javaslatára. Ez az elképzelés szerepelt Kiss Imréné, a lokálpatrióta összefogás képviselőjelöltjének programjában is. A kezdeményezést a mai testületi ülésen fogadták el.

Csermák Szilvia indítványában azt írja: a gyűjtőedénybe elhelyezett kupakokkal egyrészt a környezettudatos szemlélet alakítható, tekintettel arra, hogy a műanyag flakonok kupakjai újrahasznosíthatóak, másrészt az egybegyűjtéssel csökkenthető a hulladék mennyisége, harmadrászt a kupakok leadásából származó bevétel jótékonysági célra fordítható.

Ha a makóiak részéről kedvező fogadtatásban részesül a kupakgyűjtő, akkor továbbiakat is helyezhetnek ki. Most, elsőkörben kettőt raknak ki, a pontos helyszín még nem ismert.

(Fotó: illusztráció)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Hangszer adományokkal segítik a gyermekeket

A Zenedoktorok jótékony csapata nem csak gyerekeknek, nem csak betegeknek segít, fő eszközként a zene jótékony erejéből merítve. Kórházakban folyó tevékenységekhez a lakosság segítségét kérik, olyan megunt, de még jó állapotú hangszerek és zenei eszközök felajánlását várják, amelyekkel sikeresebb lehet a jótékonysági működés – közölte a Mátrix Közhasznú Alapítvány.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Száznegyven megkezdett tanév, 140 cseresznyefa

A Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskolában a száznegyvenedik tanévet kezdték meg szeptemberben. Ennek alkalmából ugyanennyi csemetét ültetnek el különböző intézményeknél. Ennek első állomása szerdán volt Maroslelén, a helyi iskola és óvoda udvarán.

Tovább olvasom »