A vásárhelyi önkormányzatnál és az intézményeknél nem kötelező az oltás

A polgármester azt a döntést hozta, hogy az önkormányzat és annak intézményei vonatkozásában Hódmezővásárhelyen nem vezeti be kötelezően a covid elleni védőoltást a munkavállalói számára – közölte az önkormányzat csütörtök délután.

A helyi operatív stáb ülésén megjelent önkormányzati cégek vezetői ugyanígy döntöttek saját cégeik vonatkozásában. Az átoltottsági arány egyébként mind az intézményeink, mind a cégeink esetében elég magas, 60-90 % közötti.

A rendőrség részéről Vas István megbízott osztályvezető elmondta, hogy Vásárhelyen jelenleg 400 fő körül van a hatósági karanténban lévők száma. Az Egyesített Óvoda képviseletében Borsiné Csontos Ilona arról számolt be, hogy jelenleg szerencsére nincsen egy óvoda, egy csoport sem bezárva. A BFMK-ban az előadásokon már november 2-től maszkot kell használni. A Badalik Bertalan Szociális Szolgáltatónál ugyan vannak a dolgozók körében karanténban lévő covid-betegek, de a gondozottak ellátását így is meg tudják oldani – tájékoztatta Korsós Sándor, az intézmény vezetője az operatív stábot.

Dr. Berényi Károly gyermekorvos, alpolgármester elmondta, önkéntes alapon kapnak adatokat a háziorvosoktól, amiből azt látszik, hogy jelenleg mintegy 250 covid-fertőzött van Hódmezővásárhelyen.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Több ezren tüntettek a pedagógusok mellett és az oktatásért

Tüntetést szervezett több pedagógusszervezet szombat délután öt órára a Klebelsberg Központ Bajcsy-Zsilinszky úti épülete elé. A november 30-i elbocsájtások ellen tiltakoznak: három budapesti gimnáziumból nyolc tanárt rúgtak ki azonnali hatállyal. A szervezők szerint több ezren lehettek az eseményen – írja az Euronews.

Tovább »

A földhivatalokban is szünetel majd az ügyintézés

A legtöbb állami ügyfélszolgálathoz hasonlóan az ingatlanügyi hatóságoknál is szünetel december 22. és január 9. között az ügyintézés. Az ez idő alatt beérkezett kérelmeket a földhivatalok január 9-én dolgozzák fel, ezért az ügyfélszolgálatok legkorábban január 10-én nyitnak ki.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Makón is gyűjt szeretetcsomagokat az Alföldvíz

Az Alföldvíz az idei évben több olyan jótékonysági kezdeményezéshez csatlakozott, melyek szerény körülmények között élő Békés és Csongrád-Csanád megyei családoknak gyűjtenek adományokat. A beérkezett felajánlásokat továbbítjuk azoknak a szervezeteknek, akik megajándékozzák a rászoruló családokat – olvasható a szolgáltató honlapján.

Tovább olvasom »