A vásárhelyi önkormányzatnál és az intézményeknél nem kötelező az oltás

A polgármester azt a döntést hozta, hogy az önkormányzat és annak intézményei vonatkozásában Hódmezővásárhelyen nem vezeti be kötelezően a covid elleni védőoltást a munkavállalói számára – közölte az önkormányzat csütörtök délután.

A helyi operatív stáb ülésén megjelent önkormányzati cégek vezetői ugyanígy döntöttek saját cégeik vonatkozásában. Az átoltottsági arány egyébként mind az intézményeink, mind a cégeink esetében elég magas, 60-90 % közötti.

A rendőrség részéről Vas István megbízott osztályvezető elmondta, hogy Vásárhelyen jelenleg 400 fő körül van a hatósági karanténban lévők száma. Az Egyesített Óvoda képviseletében Borsiné Csontos Ilona arról számolt be, hogy jelenleg szerencsére nincsen egy óvoda, egy csoport sem bezárva. A BFMK-ban az előadásokon már november 2-től maszkot kell használni. A Badalik Bertalan Szociális Szolgáltatónál ugyan vannak a dolgozók körében karanténban lévő covid-betegek, de a gondozottak ellátását így is meg tudják oldani – tájékoztatta Korsós Sándor, az intézmény vezetője az operatív stábot.

Dr. Berényi Károly gyermekorvos, alpolgármester elmondta, önkéntes alapon kapnak adatokat a háziorvosoktól, amiből azt látszik, hogy jelenleg mintegy 250 covid-fertőzött van Hódmezővásárhelyen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Gyógykezelés után nem tért vissza a börtönbe

A férfit a rendőrség már másnap elfogta és előállította. A járási ügyészség fogolyszökés bűntette miatt emelt vádat, és indítványozta, hogy a férfival szemben a bíróság a bűnösség beismerése esetére további 30 nap elzárást szabjon ki – közölte a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A Spar sem teszi kötelezővé az oltást

A 14 ezer munkavállalót foglalkoztató SPAR Magyarország nem teszi kötelezővé a koronavírus elleni védőoltást, de arra buzdítja minden egyes dolgozóját, hogy lehetőség szerint oltassa be magát – közölte a cég. Ugyanakkor minden működési területén kötelezővé teszi a munkavállalók számára a maszkhasználatot.

Tovább olvasom »