A vásárhelyi önkormányzatnál és az intézményeknél nem kötelező az oltás

A polgármester azt a döntést hozta, hogy az önkormányzat és annak intézményei vonatkozásában Hódmezővásárhelyen nem vezeti be kötelezően a covid elleni védőoltást a munkavállalói számára – közölte az önkormányzat csütörtök délután.

A helyi operatív stáb ülésén megjelent önkormányzati cégek vezetői ugyanígy döntöttek saját cégeik vonatkozásában. Az átoltottsági arány egyébként mind az intézményeink, mind a cégeink esetében elég magas, 60-90 % közötti.

A rendőrség részéről Vas István megbízott osztályvezető elmondta, hogy Vásárhelyen jelenleg 400 fő körül van a hatósági karanténban lévők száma. Az Egyesített Óvoda képviseletében Borsiné Csontos Ilona arról számolt be, hogy jelenleg szerencsére nincsen egy óvoda, egy csoport sem bezárva. A BFMK-ban az előadásokon már november 2-től maszkot kell használni. A Badalik Bertalan Szociális Szolgáltatónál ugyan vannak a dolgozók körében karanténban lévő covid-betegek, de a gondozottak ellátását így is meg tudják oldani – tájékoztatta Korsós Sándor, az intézmény vezetője az operatív stábot.

Dr. Berényi Károly gyermekorvos, alpolgármester elmondta, önkéntes alapon kapnak adatokat a háziorvosoktól, amiből azt látszik, hogy jelenleg mintegy 250 covid-fertőzött van Hódmezővásárhelyen.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

Ma lenne 50 éves Benedek Tibor, háromszoros olimpiai bajnok, Európa- és világbajnok vízilabdázó, edző.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Több mint száz év után megszűnik a szegedi 1-es villamos

Több mint száz év után megszűnik a szegedi 1-es vonalon a villamosközlekedés. Az utasokat a jövőben az 1-es jelzésű tram-train (a Szeged és Hódmezővásárhely között közlekedő vasútvillamos) szállítja a rókusi vasútállomás és a nagyállomás között – tájékoztatta a Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT) az MTI-t.

Tovább olvasom »