A vírus miatti bankbedőléssel riogattak egy idős szegedi asszonyt, majd kifosztották

A Csongrád Megyei Főügyészség – a hétvégi ügyeleti tevékenysége során – indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a szegedi nőnek a letartóztatását, aki társaival arra vette rá az idős sértettet, hogy vegye ki banki megtakarításait, majd azt ellopták tőle – közölte honlapján az ügyészség.

A gyanú szerint a nő két társával 2020. április 30-án, a déli órákban az egyik szegedi közterületen megszólították a 70 éves sértettet, majd beszélgetni kezdtek. Ennek során megkérdezték tőle, hogy mennyi megtakarított pénze van, illetőleg azt is közölték vele, hogy a koronavírus miatt hamarosan be fognak csődölni a bankok, és pont a sértett bankja az, ami lehet, hogy a jövő héten már erre a sorsra jut. Azt is tanácsolták neki, hogy vegye ki a pénzét a bankból, majd felajánlották, hogy gépkocsival elviszik, és haza is szállítják. A gyanúsított és társai segítségét az idős asszony elfogadta, majd ezt követően az egyik pénzintézet szegedi fiókjából 2 millió forintot vett ki.

A gyanúsított és társai a sértettet hazavitték, majd közölték vele, hogy leveszik a rajta lévő rontást, így bejutottak a lakásba. A gyanúsított a társaival – a rontás levételének ürügyén – mintegy másfél órát tartózkodtak a lakásban, majd a pénzt az asszony figyelmetlenségét kihasználva elvitték.

A főügyészség a bűncselekmény felismerésére és elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére csoportosan elkövetett kifosztás bűntette miatt indult eljárásban a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését indítványozta a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye okán.

A nyomozási bíró az ügyészi indítványnak helyt adva a gyanúsított letartóztatását egy hónapi időtartamra elrendelte.

A bíróság végzése nem végleges, azzal szemben a gyanúsított és védője a szabadlábon történő védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.

A nyomozás során a gyanúsított két társát is őrizetbe vették, az ő esetükben az ügyészség ma fog dönteni a kényszerintézkedés indítványozása kérdésében.

(ugyeszseg.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

80 éve született Bujtor István Balázs Béla-díjas magyar színművész, filmrendező, forgatókönyvíró, producer.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink