A Völner-botrány kulcsfigurája “Gazdámnak” nevezett egy titokzatos személyt

A Nemzeti Védelmi Szolgálat által készített lehallgatási anyagokban Schadl György, a Magyar Végrehajtói Kamara elnöke többször is “gazdájának” nevezett egy olyan titokzatos személyt, akivel külföldön találkozgatott – erről a HVG számolt be.

A lehallgatási anyagokból nem derül ki pontosan, hogy ki is ez a rejtélyes figura, de az ügyet jól ismerő bennfentesek azt mondták a HVG-nek, hogy egy olyan, Völnernél jóval befolyásosabb kormányzati politikusról lehet szó, aki nem ápol túl jó viszonyt Pintér Sándor belügyminiszterrel.

Azt biztosan lehet állítani, hogy nem az ügybe belebukott Völner Pál exállamtitkárról van szó, azonban az iratok arról számolnak be, hogy a végrehajtói kar elnöke Völnerrel is rendszeresen és sokat beszélgetett telefonon.

A HVG információi szerint az egész ügy egy korrupt adóhatósági középvezetővel kezdődött, akinek a telefonját még áprilisban elkezdte lehallgatni az NVSZ. A NAV-nál dolgozó férfi a gyanú szerint kenőpénzért cserébe intézett el dolgokat költségvetési csalási ügyekben érintett embereknek, az ő lehallgatása során került be a képbe Schadl György. 

A jegyzőkönyvek szerint Schadl teljesen amatőr módon intézte a kétes ügyeit:

telefonon igyekezett elintézni az egészen komoly mutyikat vagy a nagyobb cégek felszámolását, de emellett még az olyan kicsinyes ügyeket is ezen keresztül intézte, mint hogy egy sikeres egyetemi vizsgát “megoldjon” valakinek.

Schadl lehallgatása során elég hamar világossá vált, hogy az egyik állandó kapcsolata Varga Judit igazságügy-miniszter helyettese, Völner Pál államtitkár és fideszes országgyűlési képviselő. Schadl és Völner telefonbeszélgetéseik során teljesen nyíltan beszéltek az aktuális ügyeikről, meg sem próbáltak virágnyelven fogalmazni. Völner felettesének neve a lehallgatási iratokban nem bukkan fel, de Schadl ,,miniszter asszonyként” említést tett róla.

Schadl elővigyázatlan magatartására jó példa, hogy egyszer még arra is lehetősége lett volna a hatóságoknak, hogy tetten érjék Schadlt, amikor az egyik ügyben a kenőpénz egy üveg borban cserélt gazdát, azonban végül tétlenek maradtak.

A HVG információi szerint az őrizetbe vett végrehajtók közül egy ember már beismerő vallomást tett, de letartóztatták Schadl sofőrjét is, aki az ügyészek szerint a pénzfutár szerepét töltötte be. 

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: A héten már nem igazán lesz 10 fok fölötti hőmérséklet

Folytatódik a borult, párás idő a héten is, reggelente többfelé kell ködre számítani. A legalacsonyabb nappali hőmérséklet -5 és +4 fok között várható és a legmelegebb órákban sem emelkedik 10 fok fölé a hőmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Tovább olvasom »