Karanténba küldtek egy nőt, mert összekeverték a névrokonával

A Népegészségügyi Osztály egy E betű elírása miatt rossz email-címre küldte ki a levelet.

Tévesen küldött karanténhatározatot a budapesti II. kerületi kormányhivatal egy kerületi lakosnak – írja az RTL.hu. A nő az RTL Híradónak elmondta, hogynem járt mostanában covid-tesztelésen, az értesítés szerint azonban december 12-én leadott mintája pozitív lett, ezért karanténba kellene mennie.

Mint kiderült, összekeverték egy másik nővel, akivel azonos a neve. De az értesítésen több adat is téves volt, a lakcím, a születési dátum és az anyja neve is. A levél kézhezvétele után ezért felhívta a hivatalt, ahol beismerték, hogy tévedés történt.

Az asszony elmondta, hogy korábban a gyereke covid-fertőzött lett, de a pozitív tesztje után sem kapott karanténrendeletet.

A II. kerületi kormányhivatal közlése szerint a hibára perceken belül fény derült. Elnézést kértek a nőtől, majd a jó címre küldték ki a levelet. Azt még hozzátették, hogy ez volt az első ilyen eset a kerületben.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

79 éve született Szakcsi Lakatos Béla, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar zongoraművész és zeneszerző, érdemes művész.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Az államtitkár szerint a gyengülő gazdaság miatt a tanárok meggondolják majd a felmondást

Erkölcsi győzelemként értékelte a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a Kúria azon döntését, amely szerint jogszerű volt a pedagógusok sztrájkja januárban – mondta Komjáthy Anna, a szervezet választmányi elnöke az rtl.hu-nak. A jövőbeli munkabeszüntetésekre azonban ez nem lesz hatással, mert azóta a kérdést már jogszabály rögzíti.

Tovább olvasom »