A WHO szerint túl korán vetették el, hogy a koronavírus egy laborból szabadult el

A WHO főtitkára elismerte, hogy túl korán zárták ki annak lehetőségét, hogy a koronavírus egy laborból szabadult ki, egyúttal nagyobb átláthatóságot kért Kínától a vírus eredetének megállapítása érdekében – írja az NPR. (Fotó: AFP)

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz elismerte azt is, hogy a koronavírus eredetét vizsgáló nemzetközi csapat, amely idén Kínába látogatott, nehezen jutott hozzá a szükséges információkhoz a hatóságoktól.

A WHO vezetője hozzátette, túl korán zárták ki a koronavírus laboratóriumi eredetének lehetőségét, utalva arra, hogy a nemzetközi szervezet márciusban még rendkívül valószínűtlennek nevezte ezt az elméletet.

Az utóbbi hónapokban egyre nagyobb érdeklődésre tett szert az a vélekedés, miszerint a koronavírus egy vuhani laborból szabadult ki. Joe Biden májusban utasítást is adott arra, hogy vizsgálják ki a vírus eredetét. Elmondása szerint jelenleg két elmélet van, az egyik szerint egy baleset következtében szabadult ki a kínai laborból a vírus, míg a másik szerint fertőzött állaton keresztül került kapcsolatba az emberrel.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink