Az önkormányzat foglalkoztatja a legtöbb fiatalt Makón

Több mint 1200 nappali tagozatos diák vállalhat munkát augusztus 31-ig Csongrád-Csanád megyében. Makón az önkormányzat foglalkoztatja a legtöbb 16-25 év közötti fiatalt – olvasható a megyei kormányhivatal oldalán.

Dr. Juhász Tünde kormánymegbízott elmondta: a közel 120 millió forintos központi támogatás mellett a megyei decentralizált keretből további 28,5 millió Ft-ot csoportosítottak át erre a célra, így összesen közel 150 millió Ft segíti a megyei diákok munkavállalását.

A makói járásban 176-ról hamarosan 200-ra emelkedik a nyáron dolgozó diákok száma

– tette hozzá. A megyei kormánymegbízott a városban az önkormányzat foglalkoztatja vakáció alatt a legtöbb 16 és 25 év közötti fiatalt, akik főként a strandon látnak el különböző feladatokat. Juhász Tünde hozzátette: nem csupán Makón, hanem Csongrád-Csanád megyében is egyre több fiatal dönt úgy, hogy a nyár egy részét munkával tölti, így mind őket, mind az őket foglalkoztató önkormányzatokat, intézményeket segíti a kormányzat ebben.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Újra kell tervezniük a kórházaknak a 2023-as költségvetésüket

A Népszava úgy értesült, hogy a kórházakat is elérte a központi kifizetési korlátozás és a pénzügyi szigor. A napilap értékelése szerint ezzel lényegében kézi vezérlés alá vonják a kórházi kasszákat. A kórházak gazdasági vezetőinek csütörtökön eligazítást tartottak, arról, hogy péntek délig újra kell tervezniük a 2023-as költségvetésüket, emellett október 31-ig a béreken felül csak a „betegellátással összefüggő”, tételesen engedélyeztetett számlákat fizethetik ki.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Élő fákat vágtak ki Gerizdesen

A Soproni utcában (is) élő fákat vágnak ki az utcán – tájékoztatta a Makói Csípőst egyik olvasónk. A kérdésére, miszerint a háztulajdonos tud-e róla azt válaszolták: nem tudják ki a gazda, de nekik van egy listájuk. Ez közterület és kivágják a fákat.

Tovább olvasom »