Aláírták a szerződést, épülhet a közösségi ház Honvédban

A kivitelezésre 330 nap áll rendelkezésre – derül ki Farkas Éva Erzsébet polgármester bejegyzéséből.

Keddi tájékoztatása szerint Varga Ferenc alpolgármesterrel, Petrovics Attilával, a Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnökével és a kivitelező makói Silye és Fiai Kft. képviselőjével. ,,A városrésznek ez a régóta várt fejlesztése Sánta Sándor álma is volt, amelyért folyamatosan dolgozott” – írta a polgármester.

A közösségi ház többek között egy rendezvénytermet és csoportszobát, színpadot, közösségi- és teakonyhát, közösségi mosodát (szárítóhellyel, vasalási és ruhajavítási lehetőséggel), barkácsműhelyt, egy közel 80 négyzetméteres fedett kültéri teraszt, valamint a Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat és Polgárőrség irodáit is magában foglalja majd – tudatta Farkas Éva.

Bár a szerződés szerint a közösségi ház a Türr utca 10. szám (9604 helyrajzi szám) alatt épül fel, a közösségi háznak szánt területet 2019-ben megvette az önkormányzat a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-től 355 ezer forintért a Türr utca 16. szám alatt (9599 helyrajzi szám).

Az építkezés előzménye, hogy az önkormányzat évekkel ezelőtt 730 millió forintos uniós projektet nyert Honvéd infrastrukturális fejlesztésére. Ennek részeként alakítanak ki közösségi teret a városrészben.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

86 éve hunyt el József Attila, Baumgarten- és posztumusz Kossuth-díjas magyar költő, a magyar költészet egyik legkiemelkedőbb alakja.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink