Áldozatsegítő Központ nyílt Szegeden

December 3-ától már Szegeden is nyitott ajtókkal várja valamennyi bűncselekmény áldozatát az Áldozatsegítő Központ (ÁSK). A Csongrád-csanádi központ az ötödik ilyen áldozatsegítő centrum az országban, korábban Budapesten, Szombathelyen, Miskolcon és Pécsett nyitott már az Igazságügyi Minisztérium kifejezetten bűncselekmények, valamint tulajdon elleni szabálysértések áldozatainak támogatását szolgáló intézményt.

A szegedi Áldozatsegítő Központ személyre szabott támogatást nyújt a bajba jutottaknak, így többek között pszichológiai segítségnyújtásban, jogi segítségnyújtásban részesülhetnek az áldozatok, valamint a bűncselekmény következtében kialakult krízishelyzet enyhítésére akár azonnali pénzügyi segítségben is részesülhetnek a rászorulók.

A szegedi ÁSK ebben a munkában szorosan együttműködik a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatallal – közölte dr. Juhász Tünde Kormánymegbízott Asszony. A szakmai partnerek között üdvözölhetjük továbbá a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányságot, a Csongrád-Csanád Megyei Polgárőrséget, a Szegedi Tudományegyetemet, az Ágota Alapítványt,  a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot, a Szeged-Csanádi Egyházmegyét és a Magyar Vöröskeresztet is.

Ha úgy érzi, áldozattá vált, kérjen bizalommal segítséget az Áldozatsegítő Központban, vagy az éjjel-nappal ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalon, a 06 80 225 225-ös telefonszámon! Az ellátás országos.

(Fotó: vansegitseg.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Tovább szegényedünk, őszre várható a legdurvább infláció

Az őszi hónapokban tetőzik az infláció, majd ezt követően lassan mérséklődik, 2023 végén visszatér a jegybanki toleranciasávba és 2024 első félévében eléri a 3 százalékos jegybanki célt – mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója az Inflációs jelentést bemutató online sajtótájékoztatón csütörtökön.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

📺 Varga Ferenc az egészségügyi ellátásra, a pedagógus bérekre és a dizájnerdrogok veszélyeire hívta fel a figyelmet

A jobbikos Varga Ferenc a költségvetési vitában utalt a Csongrád-Csanád választókerületére, ahol mint fogalmazott, egyre égetőbb gond az egészségügyi ellátás. Felidézte, hogy a mintegy 120 ezer ember ellátását érintő szentesi Bugyi István kórház műtőtömbjének megépítése 2013 óta húzódik. Az új épületben kapna helyet az intenzív osztály, a traumatológia, az urológia, valamint a füll-orr-gégészet.

Tovább olvasom »