Áldozatsegítő Központ nyílt Szegeden

December 3-ától már Szegeden is nyitott ajtókkal várja valamennyi bűncselekmény áldozatát az Áldozatsegítő Központ (ÁSK). A Csongrád-csanádi központ az ötödik ilyen áldozatsegítő centrum az országban, korábban Budapesten, Szombathelyen, Miskolcon és Pécsett nyitott már az Igazságügyi Minisztérium kifejezetten bűncselekmények, valamint tulajdon elleni szabálysértések áldozatainak támogatását szolgáló intézményt.

A szegedi Áldozatsegítő Központ személyre szabott támogatást nyújt a bajba jutottaknak, így többek között pszichológiai segítségnyújtásban, jogi segítségnyújtásban részesülhetnek az áldozatok, valamint a bűncselekmény következtében kialakult krízishelyzet enyhítésére akár azonnali pénzügyi segítségben is részesülhetnek a rászorulók.

A szegedi ÁSK ebben a munkában szorosan együttműködik a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatallal – közölte dr. Juhász Tünde Kormánymegbízott Asszony. A szakmai partnerek között üdvözölhetjük továbbá a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányságot, a Csongrád-Csanád Megyei Polgárőrséget, a Szegedi Tudományegyetemet, az Ágota Alapítványt,  a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot, a Szeged-Csanádi Egyházmegyét és a Magyar Vöröskeresztet is.

Ha úgy érzi, áldozattá vált, kérjen bizalommal segítséget az Áldozatsegítő Központban, vagy az éjjel-nappal ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalon, a 06 80 225 225-ös telefonszámon! Az ellátás országos.

(Fotó: vansegitseg.hu)

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Kiderült a makói Fidesz összes jelöltje

Lázár János feltöltött egy fotót az oldalára, amin rajta kívül kilenc fő látható, Farkas Éva mint polgármesterjelölt és még nyolcan, akik vélhetően a Fidesz képviselőjelöltjei lesznek Makón.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Négy éve nincs szülészet Makón

Hogy szünetel a fekvő szülészet-nőgyógyászati osztály Makón, az a nyilvánosság számára a 2020. március 25-i testületi ülésen derült ki. Mindezt a veszélyhelyzetre való tekinttel Dr. Kallai Árpád főigazgató rendelte el. Ez az állapot azóta sem változott.

Tovább olvasom »