Állami elismerést kapott a Keri oktatója, Nagy János

Az ünnepi hétvégén Magyar Ezüst Érdemkeresztet vett át Nagy János, aki 2019. szeptembere óta a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium oktatója. A díjazottat hétfőn köszöntötték az iskolában.

Nem gondoltam, hogy ennyi munka után még lesz rá lehetőségem, hogy ilyen magas kitüntetést szerezzek

– fogalmazott a sajtónak a kitüntetett. Nagy János elmondta, a mai napig kapcsolatban van az űrállomással és a műholdak adatait látja, sok érdekes dolgot, de titoktartási kötelezettség miatt nem mindent mondhat el korábbi feladatairól. Azt kijelentte, nagyon sajnálja, hogy 1991-ben a hadsereg ,,kinőtte” azt a titkosítási módot, amit most GSM telefonnak hívnak és ekkor adták át a polgároknak felhasználásra.

A szakmám és a hobbim megegyezik. A mérnöknek az a jó, amikor ez a kettő megvan és rendelkezik egy olyan tulajdonsággal, hogy el tudja képzelni azt, ami még nem létezik

– mesélte. Sok amatőr keresi meg tanácsért, mellette élvezi az iskolai oktatást. Elárulta, úgy kezeli a tanulókat, mint leendő kollégák.

Nagy János 1972-ben végzett rádió-TV műszerészként a 624. szakmunkásképzőben, majd a vezeték nélküli távközlési szakokon tanult tovább. Később a Honvédelmi Minisztérium Elektronikai Igazgatóság Katonai Rádió felderítők képzésében vett részt, ahol a technikai eszközöket ismertette meg a diákokkal.A Szegedi Kábel TV RT. főmérnökeként a szegedi és környékét illető kábelhálózat tervezése és építésének levezénylése mellett részt vett a digitális földfelszíni TV hálózat fejlesztésében.

17 évig a szegedi Kossuth Zsuzsában tanított és a Világbanki Projekt keretében az elektronika oktatási, modulrendszerű képzés tankönyvi anyagát készítette elő.2011-ben nyugdíjba vonult, de aktív maradt, 2014. óta a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség óraadója és vizsgaelnöke, a szervezet elnökhelyettese. A makói Keriben 2019. szeptember 2. óta dolgozik és a felnőttképzésben a villanyszerelőket is tanítja.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

220 éve született Bezerédj Amália, aki a magyar irodalomban foglalkozott először a gyermekvilággal.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Mindannyian tehetünk környezetünk védelméért

Az egészségtelen levegőminőség évente több mint 7 millió korai halálesetet okoz világszerte. Emellett a klímaváltozás miatt egyre gyakoribbak az extrém időjárási események, amelyek számos emberi életet oltanak ki – hívja fel a figyelmet oldalán Leitner Szilárd.

Tovább olvasom »