Alpári videó a makói fideszesek egy részéről: nem a készítőt, hanem Mucsi Tamást idéznék bíróság elé

A feljelentő a felvétel készítőjét nem, csak a videó terjesztőjét, Mucsi Tamás önkormányzati képviselőt idézteti bíróság elé – tudta meg a magyarnarancs.hu. 

Január végén gúnyolódó videó jelent meg Farkas Éva szövetségeseiről, de nem volt benne az összes fideszes képviselő. A polgármestert, férjét, munkatársait, makói fideszes képviselők egy részét láthatjuk, viccesnek szánt aláfestő hangokkal, különböző feliratokkal. A lejárató videóra a Makón élekből kitiltottak nevű csoportban bukkantunk rá, Mucsi Tamás önkormányzati képviselő osztotta meg. Elmondása szerint semmi köze a videóhoz.

A videó megosztása után néhány nappal, a felvételen látható egyik ember, az egyik bizottsági kültag feljelentést tett a rendőrségen. Abban az iratban még „a terjesztő mellett a videó elkészítőjének felelősségre vonását” is kérte a rendőrségtől. Az ügy a Makói Járásbíróságra került.

Az oda címzett kiegészítésben már úgy pontosítja a feljelentést, hogy Mucsi Tamás ellen kíván feljelentést tenni,

az egész, 1 perc 26 másodperces videót sérelmezi, de különösen a 49. és 50. másodpercet, mert akkor jelenik meg egy róla készült fotó – értesült a Magyar Narancs.

A feljelentő úgy ítéli meg, a videóban való ábrázolása sérti őt emberi méltóságában, alkalmas arra, hogy a becsületét csorbítsa, és „hamis ábrázolásával félrevezesse a csoport látogatóit”.

Mucsi felelősségre vonása mellett azt is kéri a bíróságtól, ítéljen meg számára 2 millió forint sérelemdíjat.

 Ez azokból az iratokból derül ki, amelyeket Mucsi Tamás mutatott meg a magyarnarancs.hu-nak.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

,,A vakot (…) átvezetik az utcán, a bénán is segítenek, de a dadogóst mindenki csak kiröhögi.”

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Vizsgálják a Tisza és a Maros gátrendszerét

A Tisza és a Maros alsó szakaszának településeket, ipari és mezőgazdasági területeket és nem utolsó sorban emberéleteket is védő, 80 kilométeres gátrendszerét vizsgálják a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói roncsolásmentes módszerekkel – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

Tovább olvasom »