Amíg nem a Fidesz vezette a várost, addig támadták a Hagymatikumot

Amikor a Fidesz a fürdő bővítésével kampányol, emlékezzünk arra is, hogy az átadása előtt és utána is támadták.

A munkaterületet 2009 végén adta át a kivitelezőknek az önkormányzat, elkezdődött a régi fürdő bontása, majd az új építése. Néhány hónappal később Weszely Tamás és Bakos Tamás a Hír Televízióban szerepelt ,,fideszes gazdasági szakértőként” megjelölve. Arról beszéltek: jogsértőnek tartják a fürdőépítés finanszírozásának módját. A város ugyanis saját cégének, a Makói Fürdőfejlesztő Kft.-nek folyósította kamatmentes tagi kölcsön formájában a fürdőfejlesztéshez szükséges önerőt. (Bakos néhány éve a makói polgármesteri hivatalban dolgozik aljegyzőként. Weszely a volt önkormányzati képviselő, Véghseő Henriett Mária volt férje és a fideszes Jobb Makóért Egyesület vezetője.)

A Hír TV műsora után néhány nappal Makóra érkezett Molnár Ágnes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztési és koordinációs államtitkára, aki a városi Fidesz-irodában sajtótájékoztatót tartott. A fürdőfejlesztést „szabálytalan projektnek” nevezte, majd közölte, hogy a minisztérium felfüggeszti az uniós támogatás közvetítését.

Ez október 19-én meg is történt és 45 napig tartó szabálytalansági vizsgálat indult. A város közben megváltoztatta a finanszírozás módját: a fürdőfejlesztő kft. helyébe az önkormányzat lépett. Ezt már 2011 februárjában a fejlesztési ügynökség is rendben találta, a vizsgálatot lezárta, a támogatás folyósítása pedig újraindult.

A Hagymatikumot 2012 január 20-án avatták fel. Októberben a Fidesz makói szervezete szórólapot adott ki, amiben azt állították, a fürdő ,,veszteséges és esély sincs arra, hogy ezen változtatni lehessen.” A röplapon személyesen dr. Buzás Pétert támadták a beruházás miatt, akit a pénteki, ünnepélyes szerződéskötésre már meghívtak:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink