Amikor a városvezetés a Hagymatikumot ünnepli, emlékezzünk rá, ellenzékből még támadták

A makói fürdő tizedik születésnapján érdemes felidézni, annak idején a helyi Fidesz még akadályozta a megépítését, most viszont dicsérik.

A munkaterületet 2009 végén adta át a kivitelezőknek az önkormányzat, elkezdődött a régi fürdő bontása, majd az új építése. Néhány hónappal később Weszely Tamás és Bakos Tamás a Hír Televízióban szerepelt ,,fideszes gazdasági szakértőként” megjelölve. Arról beszéltek: jogsértőnek tartják a fürdőépítés finanszírozásának módját. A város ugyanis saját cégének, a Makói Fürdőfejlesztő Kft.-nek folyósította kamatmentes tagi kölcsön formájában a fürdőfejlesztéshez szükséges önerőt. (Bakos néhány éve a makói polgármesteri hivatalban dolgozik aljegyzőként. Weszely a volt önkormányzati képviselő, Véghseő Henriett Mária volt férje és a fideszes Jobb Makóért Egyesület vezetője.)

A Hír TV műsora után néhány nappal Makóra érkezett Molnár Ágnes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztési és koordinációs államtitkára, aki a városi Fidesz-irodában sajtótájékoztatót tartott. A fürdőfejlesztést „szabálytalan projektnek” nevezte, majd közölte, hogy a minisztérium felfüggeszti az uniós támogatás közvetítését.

Ez október 19-én meg is történt és 45 napig tartó szabálytalansági vizsgálat indult. Másfél hónapig üresen tátongott a Hagymatikum alapja, mint egy kráter. A város közben megváltoztatta a finanszírozás módját: a fürdőfejlesztő kft. helyébe az önkormányzat lépett. Ezt már 2011 februárjában a fejlesztési ügynökség is rendben találta, a vizsgálatot lezárta, a támogatás folyósítása pedig újraindult.

A Hagymatikumot 2012 január 20-án avatták fel. Októberben a Fidesz makói szervezete szórólapot adott ki, amiben azt állították, a fürdő ,,veszteséges és esély sincs arra, hogy ezen változtatni lehessen.” A röplapon személyesen dr. Buzás Pétert támadták a beruházás miatt.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Kevés a covid-tesztelés, a WHO egyre kevésbé lát tisztán

A koronavírus terjedésének nyomon követésére szólította fel a nemzetközi közösséget az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója kedden Genfben tartott sajtókonferenciáján. Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz arra hívta fel a figyelmet, hogy az ENSZ szakosított szervezete egyre kevésbé lát tisztán a tesztelések csökkenő száma miatt.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink