Anyagilag nem volt egyszerű megszervezni a csanádpalotai városnapot

Már megszokhatták a csanádpalotaiak, hogy a jelenlegi városvezetés nem kényezteti el őket programokkal. Arra hivatkoznak, hogy nincs pénz, aminek természetesen közel másfél évvel a választás után is Debreczeni István az oka és ők csak ezt hajtogatják a településen és a sajtóban.

Az igazság az, hogy közel 70 millió forinttal vették át az önkormányzatot, méghozzá kintlévőségek nélkül. Most azonban városnapra készülődik a település, persze már a plakát is arról tanúskodik, hogy jóval szerényebb színvonalon, mint ahogyan az előző években zajlottak ezen események:

Nem is szabad csodálkozni azon, hogy Perneki Lászlóék nem tudnak megrendezni egy ünnepnapot, hiszen egy hétköznapot sem tudnak. A nagy dirrel-durral beharangozott nagyéri székhelyű szociális társuláshoz való csatlakozás eredményeképpen szinte nem is jutnak ki a rászoruló idősekhez, vagy ha kijutnak, akkor minden kérésre azt mondják: „Nem feladatuk.”. Mondjuk lassan nincs is szakképzett gondozó sem. A szociális intézmény új vezetése a minimálisnál is alacsonyabb feladatellátásra törekszik, a házi segítségnyújtásban pedig emberségből elégtelenre vizsgázik nap mint nap.

„Megérte” szétverni a jól működő intézményt, eltávolítani mindazokat, akik dolgoztak. Abban sem vagyunk biztosak, hogy a városnak anyagilag megérte a csatlakozás, abban viszont igen, hogy az embereknek nem.

A városnap lebonyolítására a civil szervezetek segítségét kérték úgy, hogy többeket nevetséges indokkal kihagytak az idei civilszervezetek támogatásából, vagy szándékosan kihagyják őket a civil szervezetek sorából, vagy akár valótlanságokkal vádoltak meg.

Most azonban mindenkit várnak „szeretettel”, hogy más tollával ékeskedhessenek, mivel pénz nem nagyon van másra. Ezek valóban működő civil szervezetek, nem olyanok, mint a városszépítők, akik csak addig voltak aktívak, ameddig Debreczeni volt a polgármester. A választások óta teljesen eltűntek, pedig volna mit csinálni a közterületeken, ami egyébként az önkormányzat feladata.

Alig egy hónappal ezelőtt állítólag a városházáról „kiszivárgott”, hogy szinte üres a kassza, amit ugyan nem kommentáltak, de ahogy hallani lehetett a városban: „Napokig keresték az árulót!”. Mindez azt bizonyítja, hogy a hír igaz, nem mellesleg mivel közpénzből gazdálkodnak, így ez nem is lehetne titok.

Olyan nagy a baj, hogy már azokat a vállalkozókat is megkérték , hogy támogassák pénzzel a városnapot, akiket feljelentettek a NAV-nál, akiket fiktív számlák kiállításával vádolnak, akiknél nem vásárolnak, vagy akiktől már jó előre bekérték az iparűzési adó előleget, mert a kifizetetlen számlák csak gyarapodnak.

Nincs bennük szégyenérzet az biztos, mondjuk mit is várhatnánk egy olyan polgármestertől, aki a kocsijából kiszállva azt játssza, hogy épp beszáll, ha valaki olyat lát meg, aki a számára kellemetlen.

Az a hír járja a településen, hogy a képviselők közül többen azt gondolják, hogy jobban vezetnék a várost, mint a jelenlegi polgármester és fontolgatják a jövő évi választásokon való indulást.

Kiváncsian várjuk, hogy vajon a holnapi főzés alkalmával közösen főznek-e vagy mindenki a „saját pecsenyéjét” sütögeti.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink