Átadták a Víziközmű vizsgálatának anyagát a nyomozóknak

A testület elé kilenc óra után pár perccel került a dokumentáció. Ha átolvasni nem is tudták, de átbeszélték az anyagot, majd kettő tartózkodással megszavazták, hogy elküldik a nyomozó hatóságnak.

33442808

Sürgősséggel vették fel a napirendi pontok közé a Makó-Térségi Víziközmű Kft. átvilágításáról szóló előterjesztést, mely alapján a testület tudomásul vette a dokumentumot és átadják az anyagot a nyomozóknak. Marosvári Attila (PSZM) és dr. Török Miklós (DK) tartózkodott, Zeitler Ádám (Jobbik) pedig nemmel szavazott a napirendi pontok megváltoztatásáról.

Czirbus Gábor (Fidesz) alpolgármester ismertette a tájékoztatót. Ez alapján 16 fő kapott 743 millió forintot prémium, jutalom és egyéb kifizetések jogcímen, míg három cég, – mely a Víziközmű dolgozóihoz köthető – 310 milliót. Ezen kívül a számlák formája nem szabályos, visszadátumozások találhatók bennük, nagy összegű kifizetések készpénzben, hasonló írásképek, szabálytalan javítások. – Ha Marosvári Attila volt a Vízmű felügyelő bizottságának az elnöke, akkor miért nem tett semmit? – kérdezte az alpolgármester.

Marosvári válaszában elmondta, hogy a számlák mélységig nem ellenőriztek. ,,A képviselő-testületből jelenleg többen is FEB-tagok, minden számlát ők sem néznek át tételesen a cégeknél.” Hadik és Weszelyné határozottan elutasította ezt. Marosvári szerint ,,szót kellett volna adni dr.Medgyesi Pál korábbi vezérigazgatónak, amikor itt volt az ülésén még télen. Ez egy gazdasági társaság volt belső ellenőrzéssel és független könyvvizsgálóval, a cég pedig végig nyereséges volt. A külső cégekbe való kiszervezést meg lehet oldani, ha nem sért gazdasági törvényeket, de pl. a Démász se enged mást a saját hálózatához nyúlni, ezért így szervezi ki ő is munkákat.”

Czirbus Gábor szerint korábban még nem volt annyi információjuk, ezért nem adtak szót Medgyesinek, de most már lennének kérdései számára. Farkas Éva Erzsébet polgármester véleménye szerint ha nem lettek volna ilyen kifizetések, akkor alacsonyabb lett volna a vízdíj. Mint mondta: egymilliárd forintot elloptak. Egyenesen ,,szocialista bűnszervezetnek” nevezte azokat, akik ebben részt vettek.

A tájékoztatót Zeitler Ádám nem fogadta el, dr.Török Miklós és Gáspár Sándor (MSZP) tartózkodott. A nyomozati anyag átadásával kapcsolatban utóbbi két képviselő szintén tartózkodott.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink