Átalakítanák a Korona földszintjét, hogy újra elköltözzön a Tourinform

Így gazdálkodik felelősen a makói városvezetés: 2016-ban alakították ki az Infopontot a Csipkesoron. Most egy uniós pályázat közbeszerzését indították el, ami 77 millió forintról szól és a Korona földszintjének átalakítását tartalmazza. Ide költözne a turisztikai információs iroda.

A Korona földszintjén kialakításra kerül egy turisztikai információs központ, ahol helyi beszállítók ajándéktárgyait, feldolgozott termékeit fogják értékesíteni

– írja a beruházásról az előterjesztés, amiről holnap, csak rendkívüli bizottsági ülésen döntenek, a testület elé nem kerül az anyag. A leírás szerint helyet kap egy többfunkciós kiállítótér és egy Triptichon, azaz egy három táblából álló kép, továbbá felújítják a vizesblokkot is.

Mindezt az évek óta csúszó Igazgyöngyök útja pályázathoz kapcsolódóan, egy Területi Operatív Programos pályázatból valósítanák meg, melyre a következő cégeket hívták meg ajánlattételre: Magyar Zsalu 2006 Kft. (Röszke), Albau-2001 Kft. (Hódmezővásárhely), M-COLOR 2009 Kft. (Makó), Építészmester Zrt. (Hódmezővásárhely), Makói Városgazdálkodási NKft. (Makó).

A Tourinform, mostani nevén Infopont kezdetben a városházán működött, majd a Bérpalota földszintjére költözött. 2012-ben, a Hagymatikum megnyitásakor a fürdőbe került, 2016-ban pedig egy nagy átalakítás után a Csipkesor egyik helyiségébe vitték.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap témája: A magyar infláció a harmadik legnagyobb az Unióban

Az Eurostat ma közzétett adatai szerint któberben az Európai Unió országaiban az átlagos éves infláció 4,4 százalék volt, ezen belül az eurózóna országaiban 4,1 százalékos átlagos drágulást mértek. Egy hónappal korábban az uniós átlag 3,4 százalék, egy évvel korábban pedig 0,3 százalék volt – vette észre a G7.

Tovább »

A nap idézete

,,Nem szégyen attul tanulni, aki többet tud, szégyen megkötni tudatlanságban magát s nem tanulni.”

Tovább »

Egy friss Závecz-felmérés szerint 4%-al vezet az ellenzéki lista

Négy százalékos az előnye a közös ellenzéki listának a Fidesz–KDNP-vel szemben – derült ki a Závecz Research közvélemény-kutatásából. A felmérést az LMP pártalapítványa, az Ökopolisz Alapítvány rendelte meg, és november 2-12. között végezték kétezer ember megkérdezésével.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Száznegyven megkezdett tanév, 140 cseresznyefa

A Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskolában a száznegyvenedik tanévet kezdték meg szeptemberben. Ennek alkalmából ugyanennyi csemetét ültetnek el különböző intézményeknél. Ennek első állomása szerdán volt Maroslelén, a helyi iskola és óvoda udvarán.

Tovább olvasom »