Átvette elismerését Forgó Géza és Börcsök Attila

Mint arról hírt adtunk, a makói múzeum két munkatársát a szakma, azaz a Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület Kismúzeumi Tagozata ismerte el.

A Gönczi Ferenc-díjjal a kismúzeumokban dolgozó szakalkalmazottak több évtizede nagy elkötelezettséggel végzett, kiemelkedő szakmai munkáját kívánják elismerni. A díjból minden évben egyet adnak át. Ezt idén Forgó Géza történész-muzeológus kapta.

A Kismúzeumok Szolgálatáért – Pro Servitio Museorum Parvorum díjjal a magyar kismúzeumok szakmai, közönségkapcsolati, technikai és szakmai munkát segítő munkakörökben legalább tíz éve dolgozó munkatársainak munkáját kívánják elismerni. Ebből hármat osztanak ki, az egyiket Börcsök Attila néprajzi gyűjtő és gyűjteménykezelő érdemelte ki.

A díjakat szerdán adták át a kiskunhalasi Thorma János Múzeumban.

(Fotó: Hevesi Múzeum)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Változik a forgalmi rend a szegedi klinikáknál

A Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Északi-Klinikaparkjának területén, az épületek körül úttestfelújítás zajlik. A munka zavartalanságának biztosítása érdekében változik a forgalmi rend is – olvasható az egyetem oldalán.

Tovább »

Zárva lesz a városháza

Igazgatási szünet lesz az önkormányzatnál december 22. és január 6. között, addig egyablakos ügyeleti rendszerben lehet ügyet intézni néhány órában.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Zárva lesz a városháza

Igazgatási szünet lesz az önkormányzatnál december 22. és január 6. között, addig egyablakos ügyeleti rendszerben lehet ügyet intézni néhány órában.

Tovább olvasom »

Makón is gyűjt szeretetcsomagokat az Alföldvíz

Az Alföldvíz az idei évben több olyan jótékonysági kezdeményezéshez csatlakozott, melyek szerény körülmények között élő Békés és Csongrád-Csanád megyei családoknak gyűjtenek adományokat. A beérkezett felajánlásokat továbbítjuk azoknak a szervezeteknek, akik megajándékozzák a rászoruló családokat – olvasható a szolgáltató honlapján.

Tovább olvasom »