Elismerést kapott a makói múzeum két munkatársa

Forgó Géza és Börcsök Attila munkáját ismerte el a Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület Kismúzeumi Tagozata.

Forgó Géza történész-muzeológust Gönczi Ferenc-díjban, Börcsök Attila néprajzi gyűjtő és gyűjteménykezelőt a Kismúzeumok Szolgálatáért – Pro Servitio Museorum Parvorum díjban részesítették – adta hírül a makói József Attila Múzeum.

A neves néprajztudós nevét viselő életműdíjjal, a Gönczi Ferenc-díjjal a kismúzeumokban dolgozó szakalkalmazottak több évtizede nagy elkötelezettséggel végzett, kiemelkedő szakmai munkáját kívánják elismerni. A díjból minden évben egyet adnak át – olvasható a táraság oldalán. A Kismúzeumok Szolgálatáért – Pro Servitio Museorum Parvorum díjjal a magyar kismúzeumok szakmai, közönségkapcsolati, technikai és szakmai munkát segítő munkakörökben legalább tíz éve dolgozó munkatársainak munkáját kívánják elismerni. A díjból minden évben maximum hármat adnak át.

A díjakat október 19-én, Kiskunhalason a Thorma János Múzeumban adják át.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Változik a forgalmi rend a szegedi klinikáknál

A Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Északi-Klinikaparkjának területén, az épületek körül úttestfelújítás zajlik. A munka zavartalanságának biztosítása érdekében változik a forgalmi rend is – olvasható az egyetem oldalán.

Tovább »

Zárva lesz a városháza

Igazgatási szünet lesz az önkormányzatnál december 22. és január 6. között, addig egyablakos ügyeleti rendszerben lehet ügyet intézni néhány órában.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Zárva lesz a városháza

Igazgatási szünet lesz az önkormányzatnál december 22. és január 6. között, addig egyablakos ügyeleti rendszerben lehet ügyet intézni néhány órában.

Tovább olvasom »

Makón is gyűjt szeretetcsomagokat az Alföldvíz

Az Alföldvíz az idei évben több olyan jótékonysági kezdeményezéshez csatlakozott, melyek szerény körülmények között élő Békés és Csongrád-Csanád megyei családoknak gyűjtenek adományokat. A beérkezett felajánlásokat továbbítjuk azoknak a szervezeteknek, akik megajándékozzák a rászoruló családokat – olvasható a szolgáltató honlapján.

Tovább olvasom »